În Glăvile se vor extinde rețeaua de apă și rețeaua de canalizare

În comuna Crețeni se lucrează în aceste zile la drumul județean care traversează localitatea legând de altfel Șirineasa de Sutești, traversând una din cele mai frumoase văi din Vâlcea, Valea Pescenei.

”Odată cu reabilitarea acestui drum se va crea o nouă arteră foarte bună și utilă pentru tranzitul și legătura directă a zonei economice a Băbeniului de această parte de județ. Va fi astfel facilitat drumul celor care fac naveta spre Râmnic sau spre Drăgășani și poate cu această ocazie, o zonă văduvită de investitori va cunoaște alt tren de dezvoltare. Mai ales că există aici și o rută de legătură cu Lădeștiul și discutăm despre o cale de acces spre Mitrofani și Prundeni”, spune primarul Iustin Duicu din Glăvile.

Acesta insistă pentru atragerea de investitori privați dar și pentru doritori de a-și cumpăar case sau terenuri în comuna Glăvile, dată fiind geografia pitorească a localității, cu precădere în Olteanca sau în satele ascunse de pe malul drept al râului Pesceana, sate care se pierd spre lizieră pădurilor din subcarpații Vâlcii.

”Noi vom continua programul de asfltarea, avem drumuri pe lista de sinteză, vrem să modernizăm școala, dispensarul medical și să ridicăm un nou sediu al primăriei. Totodată avem în proiect extinderea rețelei de apă și canalizare în toată comua, astfel încât să completăm seria utilităților necesare standardului de confort pentru cei care aleg să se mute aici”, completează primarul din Glăvile.

În anul 2021 în comuna Glăvile se poate vorbi de peste 20 de km de drumuri reabilitate, multe deja asfaltate, altele sunt în diferite faze de finanţare pentru a fi la rândul lor asfaltate, majoritatea gospodăriilor beneficiază de apă potabilă și sistem de canalizare, mai multe sectoare de drumuri beneficiază de poduri și podețe pe acolo pe unde traversarea văilor se făcea pur și simplu prin apă și nu în ultimul rând, se află în faze avansate, documentația pentru obținerea finanțării pentru înființarea rețelei de gaze naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *