În Ghioroiu se vor reabilita 11 km de drumuri și se vor construi 5 poduri

Sălciile din Ghoioroiu din frumoasa valea a Pescenei au început să prindă culoare iar primăvara este la o aruncătură de băț, cum spun sătenii. Deja toate pădurile au prins covoare de ghiocei iar toporașii au trimis timid frunzele late să testeze aerul și să adulmece dacă vine mai repede acest martie zglobiu.

E antecamera primăverii, în acest frumos și cursiv arhipeleag de case care sunt riverane Pescenei de Vest (În Vâlcea, mai avem o Pesceană, în estul județului), un șir lung de case care se pierd până spre marginule Olteniei Doljului și Gorjului.

Se dezmorțește natura iar în două săptămâni, cuiburile goale de berze vor prinde viață, aici, în frumosul colț al Vâlcii, cum se așterne Ghioroiu.

”Am început curățenia de primpvară și ne bazăm pe voluntariat, știu că oamenii țin la această curățenie de primăvară. Tăiem vegetația de pe drumuri, se curăță valea Pescenei iar veștile bune au venit de la București. Din cele 4 proiecte care sunt pe lista CNI, avem prin ordin de ministru trei semnate. Vorbim aici de baza sportivă din curtea școlii, un lucru așteptat de copii de ani buni și iată că prinde contur. Sediul administrativ aflat în fază avanssată de degradare, constrtuit în 1974 și fără niciun pic de reabilitare este pe cale de a se prăbuși. Sediul așadar va fi modernizat, extins și complet reabilitat. Căminul Cultural îl vom reabilita din bugetul local”, spune primarul Iosiv Predescu.

Și nu în ultimul rând, cel mai important proiect este cel care privește reabilitarea a 10,5 km de drum și construirea a nu mai puțin de 5 poduri peste râul Pesceana care va lega astfel satele care mărginesc acest râu.

Edilul anunță extinderea iluminatului public pe străzile Mierea, Scurta, Peștenița și  Micu.

Rămân în așteptare dar Predescu spune că va insista pentru realizarea celor două rute de legătura cu Doljul și Gorjul. E vorba de 2 drumuri județene, 615A și 643D care necesită sub 10 km de asfalt dar, odată realizate s-ar scurta legătura cu Doljul cu 37 de km și cu Gorjul cu peste 60 de km.

Odată finalizate cele două rute, Ghioroiu ar urma să devină un nod rutier important în această parte de Vâlcea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *