În Frâncești, este în execuție Programul de asfaltare completă a localității, promovat de Daniel Paraschiv

Multe s-au scris despre localitatea reginei, despre povestea doamnei, despre miturile celei mai mari comune de la mijloc de Vâlcea.

Aşezată de-a lungul a două râuri istorice – Bistriţa şi Otăsăul, prima localitate unde s-au întâlnit monahii, aristocraţii şi forestierii, Frânceştiul este azi o punte între Olt şi restul judeţului subcarpatic. O patină a timpului care adună drumul mocăniţei, lacrimile reginei, vecernia toamnei şi povestea de început a Vâlcii.

La Frânceşti, cele două râuri care se leagă printr-un frumos pandantiv regal spun drama reginei Brâncoveanu. Aici, doamna României, rămasă văduvă, după ce destinul crunt al creştinismului şi-a luat jertfa regală, a vrut să rămână pentru dumnezeire.

În prezent, comuna atacă podiumul celor mai dezvoltate și industrializate comune vâlcene, pentru că investițiile care sunt derulate aici, de administrația Paraschiv, sunt menite a spori numărul de investitori care să vină în Frâncești.

Astfel prin Planul Național de Investiții, administrația dorește să investească în 35 de km de canalizare. Tot prin PNI, urmează a se realiza un pod în satul Moșteni dar și reabilitarea a 3 km de drumuri în Genuneni, Mănăilești și Moșteni.

La această dată, Drumul Balastierei a fost finalizat, un drum care resepctă toate standardele, un drum cu o lățime de 6 metri, cu rogole carosabile. Și se lucrează la drumurile Colnic din Moșteni, Ulița Cimitirului din Dezrobiți, Ulița la Bălteanu din Frâncești.

Și totodată se lucrează la documentația pentru Ulița Câmpului din satul Mănăilești.

Toate acestea fac parte din amplul program pe care Daniel Paraschiv îl urmărește și îl aplică încă de acum 5 ani – Programul de asfaltare complet al comunei Frâncești. Edilul speră să îl încheie în anul 2024.

În paralel se lucrează la documentațiile extindere rețea de apă, stație de epurare în satele Mănăilești și Genuneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *