În Făurești, 5 investitori vor deschide afaceri în producție, comerț și turism

Primarul din Făurești, Marius Irimia, spune că pentru localitate, lipsa forței de muncă dar și a agenților economici este un handicap pe care dorește să-l anuleze.

”Pe vremuri comuna era cunoscută pentru industria extractivă, era de altfel baza economică a localității. Majoritatea locuitorilor lucrau la petrol și gaze. Odată cu restrângerea acestei activități, evident că localitatea a intrat într-un declin economic și ulterior, unul social, mulți tineri au ales să plece la muncă în străinătate și ne confruntăm cu fenomenul îmbătrânirii și nu doar al depopulării”, spune edilul.

De aceea, Irimia spune că orice afacere care se inițiază în localitate este binevenită, primăria încercând în măsura în care poate să pună la dispoziție utilitățile necesare.

”Cân un om de afaceri, un mic antreprenor intră la primăria și spune că ar fi interesat să facă ceva, evident are tot sprijinul nostru. Până acum, vorbim cu siguranță de 5 investitori care urmează să dezvolte afaceri în producție, în comerț și agro-turism. Să spunem că ne aflăm pe ruta cu Balș, deci cu deschidere directă spre viitorul drum expres Craiova-Pitești, așadar poziționarea comunei noastre este un avantaj cert pentru orice investitori care dorește să dezvolte aici o mică afacere. Avatnajul evident înseamnă venituri la bugetul local, locuri de muncă în localitate”, mai adaugă primarul din Făurești.

În ceea ce privește investițiile publice, Irimia menționează că în luna ianuarie au fost depuse pe CNI mai multe proiecte și anume, Căminul Cultural și grădinița și școala din Milești

Din punct de vedere agricol, localitatea însă a început să meargă foarte bine, majoritatea terenurilor agricole sunt arendate, un avantaj fiind și faptul că în Făurești avem cadastrată toată comună.

Autoritățile locale din comuna Făurești mai spun că pentru anul 2021 au mai multe investiții de reaizat. Încă de anul trecut se lucrează la proiectele de introducere rețea de gaze naturale, extindere rețea de apă potabilă, construirea unei săli de sport și modernizarea a 5 km de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *