În doar trei ani, administrația Munteanu a reușit să așeze comuna Prundeni pe harta economică a României

Un adevărat galop de ”sănătate economică” poate fi definită dezvoltarea în doar 3 ani a comunei Prundeni care a ajuns azi să aibă peste 1.700 de turiști în 2023, peste 500 de noi locuri de muncă, active ecomice și industriale precum și un teren pentru un parc industrial scos la concesiune.

Este cea mai mare dinamică înregistrată într-un interval atât de scurt. De exemplu, dacă în 2022, Prundeniul nu exista pe harta turistică, în doar un an a reușit cifre record, plecând de la zero.

”Seriozitate, o echipă sudată aici la primărie, accesarea tuturor oportunităților de finanțare, dialog cu toți potențiali investitori care se traduce în locuri de muncă, bani la buget, refinanțare și cofinanțare de proiecte. Da, avem investiții în industria agro-zootehnică, un mare concern e aici și dorește să se extindă, avem structuri de cazare dar și noi pensiuni și hoteluri în lucru care se vor inaugura în acest an. Avem noi, ca primărie investiții în drumuri, prin Anghel Saligny și vom finaliza toată trama stradală, avem finanțare pentru extindere de gaze în toată comuna. Avem finanțare pentru camere de supraveghere video. Am luat un tractor pe GAL, vom începe proiectul de piste de biciclete, trotuare și rigole pe drumul județean. Avem licitație pentru concesiuni de noi terenuri pentru industrie. O muncă uriașă dar am pus Prundeniul pe harta economică. Ce înseamnă asta? O îmbunătățire a nivelului de trai, locuri de muncă, standarde de viață, într-un cuvânt calitatea vieții”, spune Cristina Munteanu.

Nu a fost ușor, pentru că mandatul actualului edil nu a început bine, comuna și instituția primăriei erau destul de șifonate, nu aveau credibilitate după ceea ce se întâmplase în timpul  fostelor administrații.

Așadar noua conducere a trebuit să redea încrederea pentru instituțiile financiare, pentru instituțiile europene, pentru investitori și nu în ultimul rând pentru locuitorii comunei.

Azi, localitatea are cu totul alte perspective de dezvoltare, un alt viitor și poate fi un pol economic important în această parte de județ, mai ales dacă se va concretiza în viitorul apropiat Drumul Expres Râmnicu Vâlcea – Găneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *