În Diculești va funcționa o modernă subunitate ISU, cu ambulanțe autospeciale

În comuna Diculești se înființează o subunitate ISU foarte importantă pentru localitățile din zona de sud a județului.

”Înființarea acestei subunități are ca scop principal reducerea timpului de răspuns și creşterea mobilităţii echipajelor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în comuna Diculești, dar și localitățile adiacente. Subunitatea va fi dotată cu două autospeciale de stins incendii, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare. Este un proiect extrem de important pentru comunitate. În multe situații câteva secunde contează enorm. Noi vom economisi câteva minute cu această unitate pe care Diculeștiul o va avea”, spune primarul Armand Cupăreanu, cel care a dus diligențe în acest sens, având în vedere numărul crescut de incidente în această parte de județ și timpul destul de mare de intervenție.

Tot în Diculești, spune Cupăreanu, urmează să se construiască un parc fotovoltaic pe 5000 de metri pătrațși care va acoperi cheltuielile publice cu eneregia electrică a instituțiilor din comună.

Iar prin PNRR școala din localitate va fi dotată cu table inteligente, mobilier, laboratoare cu logistica de studiu aferentă.

Prin CNI aici se va construi și o modernă sală polivalentă cu 102 locuri. Iar prin Anghel Saligny se va finaliza de asfaltat toată infrastructura stradală din localitate.

În privința căminului cultural, edilul caută soluții pentru modernizare și reabilitare energetică a acestuia. Iar din fonduri locale va fi modernizată baza sportivă din localitate.

Prin fonduri europene a fost aprobat proeictul care prevede un număr de 16 noi camere de supraveghere, astfel, în total în Diculești vor fi funcționale 30 de astfel de dispozitive, montate în zona școlilor, a intersecțiilor dar și în punctele ”vulnerabile”, acolo unde de regulă este aruncat gunoiul sau sunt abandonate animalele.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *