În cursul lunii mai se vor scoate la licitație proiectul tehnic și execuția rețelei de gaze din Brezoi

Robert Schell, primarul orașului Brezoi spune că aceasta este cea mai importantă lucrare din istoria economică a orașului, o lucrare care va oferi o altă perspectivă de dezvoltare zonei, care va deschide orașul pentru investiții private, pentru o migrație a populației, pentru dezvoltarea imobiliar -rezidențială și pentru turism.

A fost scos la licitație drumul de legătură Gura Lotrului – Drăgănești, un drum nou în localitate care va lega în premieră satul Drăgănești de centrul orașului, acesta fiind pe malul stâng al Oltului, după dealul Podișor, cu acces spre Brezoi, prin comuna Racovița.

La nivel de turism, Primăria Brezoi are două proiecte cu fonduri europene care vor fi lansate în perioada următoare: Unul prevede amenajarea drumului pe Vârful Țurțudanu, un drum tematic, care va prezenta aspecte din istoria orașului întemeiat de italieni la finele secolul XIX, o via ferata și o sală polivalentă. Și un al doilea proiect care privește amenajare în scop de agrement a Văii Lotrului, între satul Vasilatu și centrul orașului, cu un minitelescaun pe deasupra luciului de apă, zone de picnic, sport, piste de biciclete.

Urmează să fie implementat proiectul de 1 milion de euro, dotări cu aparatură medicală la Spitalul Orășenesc din Brezoi precum și modernizarea acestei unități sanitare.

Capitala de nord a Vâlcii, cum i se mai spune, Brezoi este orașul cu o creștere a veniturilor, la aproximativ 4,3 milioane de lei de la 3,40 milioane în 2022, orașul care deține titulatura de stațiune turistică de interes local.

Este cel mai bun model de cum se poate transforma un oraș care ar fi putut îngroșa seria sumbră a fostelor orașe industriale socialiste care după anii 90 au falimentat. Brezoiul era spre finele anilor 2000, lanterna roșie a economiei vâlcene. Un oraș prăfuit cu fantome ale industriei socialiste, plin de șomeri, cu o demografie în declin, cu o migrație a forței de muncă spre străinătate. Un oraș închis, ghetoizat, paralizat, fără viitor, botezat în argoul local, Twin Peaks.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *