În Crețeni vor fi investiți 10 milioane de lei pentru rețeaua de canalizare

Comuna Crețeni va avea canalizare în aproape toată localitatea. Luna această, primarul Constantin Catrina a semnat Contractul de finanțare având ca obiectiv EXTINDERE REȚEA CANALIZARE ÎN COMUNA CREȚENI. Contractul semnat este în valoare totală de 10.451.993 lei.

Așadar 10,5 milioane de lei vor fi investitți în îmbunătățirea infrastructurii de apă și canal a comunei, premisă pentru dezvoltarea acestei localități, pentru atragerea de investiții private și pentru noi locuitori.

Crețeni este comuna care deschide bazinul viticol al Drăgășaniului, din această parte de județ. Cu venituri proprii care depășesc 260 de mii de lei (128 per capita), cu o populație de peste 2000 de locuitori, localitatea administrată de Constantin Catrina are o șansă dacă valorifică indsutria viticolă și pomicultura.

”Nu excludem și varianta de mică industrie, nepoluantă și având în vedere că suntem aproape de zona municipiului Drăgășani, este o o oportunitate. Dar este clar că prin viticultură, prin podgorii, crame, turism specific, prin pomicultură, comuna poate da înainte. Poate atrage investitori în acest domeniu, pot apărea locuri de muncă, un buget consistent. Eu cred că putem reuși”, spune Catrina.

În acest an, la Crețeni, vor fi implementate mai multe proiecte de investiții, proiecte pentru care primarul Constantin Catrina a semnat deja 10 contracte de finanțare.

Tot prin PNRR și vizează reabilitarea moderată a clădirii sediului primăriei Crețeni.

”Ne dorim ca și comuna Crețeni să se modernizeze treptat, astfel încât, oamenii să nu simtă diferența între urban și rural. Orice comunitate rurală trebuie să aibă infrastructură , utilități și servicii. Scopul meu este să am toate acestea în localitate. La ora actuală, Crețeniul are un sistem de iluminat modern, majoritatea instituțiilor sunt reabilitate. iar anul acesta începem să extindem sistemul de canalizare. Nevoia stringentă ar fi modernizarea ultimilor 7 kilometri de drumuri, pentru care vom căuta soluții de finanțare.”, a conchis primarul Catrina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *