În comuna celor 7 dealuri și 7 sate vor fi asfaltați 7 km de drumuri

Lapușata are un refief deosebit, format din șapte dealuri  (dealul Roşiilor, dealul Roeştiilor, dealurile pe care sunt aşezate satele Zărneşti, Săruleşti, Scoruşu, Bereşti, Mijaţi, Broşteni şi Şerbăneşti, satul de reşedinţă fiind Sărulești. Și văile Cernei,  Ruginoasa, Iliasa, Popeasa, Geamăna şi altele.

Lăpușata, de asemenea, are circa 100 de kilometri de drumuri, iar acest fapt duce la o realizare greoaie a reabilitării drumurilor, mai ales că, inundațiile din anii precedenți au deteriorat mare parte dintre acestea.

Cu toate acestea, prin efortureile primarului Nicolae Joița, localitatea are apă curentă, în toate cele șapte sate, are canalizare, are toate utilitățile bine puse la punct.

”Avem acest Program Național de Investiții ”Anghel Saligny” care ne ajută acolo unde nu putem accesa fonduri europene. Pentru acest program suntem în procedură  așadar să reabilităm aproximativ 7 km de drumuri. Și vom căuta resurse pentru extinde rețeaua de apă și canalizare, astfel 5 km de apă și 3 km de canalizare”, spune primarul Nicolae Joița.

Un alt proiect pe care primarul comunei Lăpușata, Nicolae Joița, dorește să îl implementeze a fost depus la Agenția Fondului pentru Mediu (AFM). Este vorba despre cinci stații de încărcare care vor fi amplasate pe teritoriul comunei și o solicitare pentru două microbuze școlare.

Deși este destul de departe de principalele orașe, comuna Lăpușata nu este deloc evitată de investitori, mica localitatea de pe Valea Cernei, treptat începe să aibă o viață economică. Cu toate acestea, în afara micilor afaceri de familie sau a intrepriderilor individuale, pe raza comunei funcționează un agent economic industrial care oferă 60 de locuri de muncă pentru locuitori – șoferi, manipulanți utilaje, o societatea care crește iar tânărul investitor are proiecte de dezvolare. Dar tot în Lăpușata se află un complex comercial destul de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *