În comuna vâlceană Budești, o nouă companie de top cucerește piețele

Comuna Budești este deja cunoscută ca fiind unul dintre tigrii economici ai județului Vâlcea, în ultimii ani, în localitatea limitrofă Râmnicului, s-au creat nu mai puțin de 3000 de locuri de muncă, zeci de companii optând să deschidă aici afaceri.

”Este un adevăr, poziționarea noastră pe drumul Bucureștiului, lângă Râmnicu Vâlcea, pe drumul spre viitioarea autostradă, a făcut ca în Budești să se dezvolte un hub industrial în paralel cu dezvoltarea imobiliară. Probabil că la această oră suntem cea mai dezvoltată comună din Vâlcea, fapt care se simte prin investițiile care sunt atrase aici”, spune primarul Ion Vlădulescu.

Printre companiile de top din Budești se numără și compania Don Pedro. Aceasta este unul dintre principalii producători români de hârtie tissue, care şi-a dublat capacitatea de producţie în urma finalizării unui program de investiţii în echipamente şi utilaje, pentru care a beneficiat de o finanţare în valoare de 31 de milioane de lei de la EximBank.

”Faptul că am investit constant în tehnologii de ultimă generaţie pentru a atinge cele mai înalte standarde de producţie şi personalizare ne-a permis să ne extindem portofoliului de clienţi. În 2019, unitatea noastră de producţie era utilizată la capacitate maximă, iar comenzile din partea clienţilor mari erau în continuă creştere. Acest lucru ne-a determinat să implementăm un nou proiect de investiţii, prin care să ne extindem capacitatea de producţie şi care să ne permită totodată să producem toată gama de produse sub marca proprie premium”, a spus Petrişor Lazăr, Director General Don Pedro.

Prin noua investiţie, finalizată recent, societatea a pus în funcţiune o linie de producţie total automatizată care transformă o bobină de hârtie (jumbo rola) în produs finit (hârtie igienică şi prosop hârtie ), ambalat, etichetat individual/bax şi paletizat, transferat pe raft în depozit de unde se încarcă în mijlocul de transport, cu intervenţie umană minimă.

Compania are un spaţiu de producţie 12.000 mp şi de depozitare de 18.000 mp şi deţine un portofoliu de peste 1.200 de produse, atât mărci proprii – El Capitan, Foxia şi Pariss, cât şi private. Societatea, care are circa 240 de angajaţi, a înregistrat în 2019 afaceri de peste 114 milioane de lei.

Totodată E.ON Energie România şi compania vâlceană Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de hârtie tissue din țară, au decis să dezvolte parteneriatul semnat anul trecut pentru realizarea unui sistem de generare a energiei electrice prin procedeu fotovoltaic, acesta ajungând la o valoare de peste 630.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *