În comuna tinerilor, primăria Berislăvești amenajează mai multe locuri de joacă si ridica grădinițe

Singura comună din Vâlcea care a concesionat loturi de case pentru familii tinere, culege acum roadele.  Condițiile de trai, frumusețea comunei, dar și sprijinul administrației locale au condus la înființarea unui cartier frunos de case.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că este modernizată infrastructura rutieră comunală, s-au extins rețele de apă, canalizare și iluminat public. Iar familiile tinere au ales să aibă aici o casă.

Primăria a concesionat peste 20 de terenuri, chiar în centrul localității la tinere familii care și-au contruit case noi. S-a făcut nomenclator stradal pentru a le putea da numere la case, dar și denumiri de străzi. ÎÂn acest an au existat ale 12 cereri pentru aprobarea concesionării unor loturi de terenuri.

Nicolae Popescu, primarul comunei spune că este cea mai bună variantă pentru a stimula demografia, pentru atragere familiilor tinere în localitate.

”Mă bucur că acești tineri au ales locurile noastre ca să-și construiască case. Avem o zonă frumoasă și am avut posibilitatea să îi ajutăm cu terenuri. Le-am concesionat loturi de case, doar cu condiția de a construi. Acum, avem deja un cartier.  Mai avem și alte cereri și vom căuta soluții să ajutăm toate tinerele familii care vor să se stabilească în comuna Berislăvești. Tocmai de aceea se construiește și grădinița cu program prelungit pentru a veni în sprijinul tinerelor familii”, a precizat Nicolae Popescu.

De precizat este faptul că mai multe persoane de prin alte zone ale țării au ales să cumpere terenuri sau case și să se mute aici.

”A fost de ajuns un singur bucureştean să cumpere aici, că au urmat restul de metropolitani care au descoperit frumosul drum al reginelor şi au decis să rămână aici. Nu sunt doar bucureşteni, avem craioveni, slătineni care au ales Dângeştiul, Rădăcineştiul Robaia. Au venit pentru că le-a plăcut natura, sunt aproape de munte dar feriţi de iarnă, aproape de staţiune, dar în liniştea de lângă, într-o zonă cu 5 bijuterii monahale de patrimoniu, în ţara livezilor. Pentru noi este bine, Berislăveştiul trebuie să fie deschis acestor oameni care aleg cu drag zona noastră şi asta înseamnă dezvoltare”, spune edilul din Berislăveşti.

Rezultatele se văd, comuna are o populație crescută, mai ales de copii, fapt care a condus la construcția de noi grădinițe atât cu program nomal, cât și prelungit.

”Au fost încheiate majoritatea lucrărilor pe programele precedente. Așteptăm noua sesiune de proiecte. Cele două poduri au fost finalizate. Ne concentrăm pe locuri de joacă. La Dângești, la Robaia, împrejmuirea la grădinița cu program prelungit. Un nou loc de joacă la grădinița cu program normal. Avem un număr de copii crescut. Semn că programul terenuri pentru tineri a funcționat. Nu uitpm însă nici pe seniori. La Scaueni, vom amenaja un parc pentru pensionari”, mai adaugă primarul Nicolae Popescu.

În prezent, se lucrează din plin la drumul județean care traveresează comuna, un drum care va scurt distanța cu județul Argel, un drum modern, cu rigole, trotuare, o lucrarea din fonduri europene.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *