În comuna Stoenești prin CNI se va construi o sală de sport

Primarul Gheorghe Dumbravă spune că sportul și viața activă, sănătoasă este o pririotate pentru administrație, în acest sens, mare parte din investițiile sale s-au canalizat spre zona sportivă.

”Este prioritar ca elevii, tinerii să aibă unde face sport. În toată Europa, sportul este pe primul loc, se investește masiv în baze, în complexe sportive. Vedem state mai mici decât România care fac performanță la aproape toate sporturile. Fotbal, handbal, atletism, înot. De ce? Pentru că s-a investit în sport, în baze sportive, în educație, în mentalitatea oamenilor. Sportul înseamnă sănătate, înseamnă o viață lungă, însemană totul”, spune Dumbravă.

Cunoscută ca fiind localitatea cu cele mai bune rezultate financiare din județ în anul 2019, Stoenești devine cu adevărat un mic orășel cochet, aflat la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, unde calitatea vieții, reprezintă o prioritate pentru administrația Dumbravă.

Cu proiecte de peste 7 milioane de euro atrași doar în ultimii ani, Stoenești este un campion în Vâlcea, proeicte care au îmbănătăți  complet infrastructura de drumuri și utilități a comunei.

Localitatea are apă și canalizare care deservește peste 90% din gospodării, Dumbravă spunând că ”nu poți să ai așteptări la nivel de investitii private, la o repopulare, la atragerea de noi locuitori dacă nu ai standarde de confort”

Mai trebuie spus, comuna Stoenești are drumurile comunale și sătești asfaltate în proporție de 85% ,în condițiile în care, în urmă cu câtiva ani nu era deloc asfalt.

“Aici pot spune clar că am în comunitate un sprijin foarte bun, nu de puţine ori proiectele mari în localitate au fost discutate, dezbătute şi unele chiar iniţiate de localnici. Vrem să facem o comună aşa cum arată în Austria, în Elveţia, o localitate emblemă, curată, atractivă şi în care să vrei să locuieşti”, spune primarul Dumbravă

Vorbim de una din localitățile aflate pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub munte dar și pe drumul stațiunilor, un loc absolut fabulos cu deschidere spre agro=turism, iar primarul Dumbravă spune că demrsurile sale în următorii ani, sunt în această direcție, o localitate civilizată, destinație pentru cei care vor să se mute la țară și să aibă confort de orași și turism.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *