În comuna Stănești urmează a se construi un centru de consiliere părinți/copii, prin PNRR

În comuna Stănești precum în majoritatea localităților din România, foarte multe familii trăiesc drama separării de unul dintre părinți, cel puțin, dacă nu dde ambii. Fapt care duce de multe ori la adevărate drame sociale, riscurile unor divorțuri, riscurile abandonului școlar, riscurile unor agresiuni în familii.

În acest sens, la Stănești, primăria va construi prin PNRR un centru de consiliere pentru părinți și copii, prin reabilitarea și modernizarea unei clădiri dezfectate.

”Misiunea acestui serviciu social „Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii” este de a sprijini și asista părinții/potențialii părinți pentru a face fața dificultăților psihosociale – care afectează relațiile familiale, pentru dezvoltarea competențelor parentale pentru prevenirea separării copilului de familia sa și de a sprijini copiii atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora. Mai ales în cazul în care membrii familiei trăiesc separat, fie în urma unui divorț sau a muncii în străinătate”, spune primarul Sever Preoteasa.

Noup clădire va fi una modernă, mobilată, cu sisteme de încălzire, prin panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

Tot prin PNRR, școala gomnazială din localitate va fi dotată cu tablete inteligente, cu mobilier și laboratoare de informatică.

În acest an se va semna și contractul pentrui extinderea rețelelor de apă și canalizare. În prezent a fost reabilitat terenul de sport și a început o amplă lucrare de reabilitare a drumurilor care nu sunt asfaltate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *