În comuna Sinești se vor monta 400 de lămpi cu LED, în urma unui proiect al Agenției de Mediu

Comuna Sinești a obținut o finanțare de peste 100.000 de euro pentru sistem de iluminat modern cu telegestiune.

Astfel în urma acestui proect, în Sinești, spune primarul Cristian Burleanu, se vor minta 400 de lămpi cu LED, din stâlp în stâlp.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din țara noastră.

Programul este multianual. Prin program, localitățile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED.

Totodată, administrațiile vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Conform programului, localitățile cu până la 4000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce cele cu peste 4000 de locuitori pot accesa prin AFM suma de 1.000.000 de lei.

Avantajele modernizării sistemului de iluminat public stradal cu tehnologia LED si telegestiune oferită de TNT iLIGHT:  Reducere a consumului de energie electrică cu peste 40%, Optimizare si reducere consum energie si emisii CO2, Protejarea mediului inconjurator, Reducerea cheltuielilorpublice si economii la buget, Compatibilitate cu infrastructura de iluminat existenta( in cazul in care exista deja montat sistem de iluminat cu LED  dar fara telegestiune ,prin simpla montare a device-ului se poate realiza si sistemul de telegestiune), Creare infrastructura pentru solutii SmartCity(system supraveghere video fara cheltuili de bransament,conectarea iluminatului festiv direct la device astfelse protejeaza reteaua,montare prize USB sau clasica pe stalp etc), Evitarea defectiunilor prin monitorizarea retelei in timp real 24/7. Functionalitate eficienta -colectare date privind parametrii retelei de curent, tensiune, consum, schimbari ,trafic,siguranta.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *