În comuna Sinești numărul agenților economici este de 30 și se află în creștere

Localitatea Sinești, cu cei aproximativ 2345 de locuitori a reușit să depășească cu 100 mii lei, venituri proprii ajungând la 520 mii lei (221 per capita), veniturile din 2021 fiind una din cele mai dinamice comune din lunca Oltețului.
Investițiile administrației Burleanu în școli, cămin cultural, grădinițe, o sală polivalentă, kilometri de drumuri au reușit să adauge o interfață acestei comune care până în 1989 se baza doar pe mineritul din bazinul Berbești-Alunu.
Prin Programul Național de Investiții, Anghel Saligny, administrația locală din Sinești a are asigurată finanțarea pentru înființarea sistemului de canalizare pe o lungime de 14 km,  condiție necesară pentru a asigura normele de calitate a vieții din comună. O lucrarea care va intra în execuție în acest an. 

Au început lucrările la sala polivalentă și se așteaptă finalizarea căminului cultural.

Prin GAL, Primăria Sinești va amenaja un parc fotovoltaic care va diminua costurile cu energia electrică folosită la pompe și la restul instalațiilor. Totodată se caută surse de finanțare pentru un nou parc fotovoltaic pe 1 hectar care să asigure astfel costurile cu energia electrică la toate instituțiile publice din localitate

În comuna Sinești funcționează nu mai puțin de 30 de agenți economici de la industria extractivă (gaze naturale) până la mici investitori, numărul celor din urmă fiind în continuă creștere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *