În comuna Runcu se asfaltează opt străzi în trei sate

Într-una cele mai frumoase comune din zona metropolitană a Râmniculului, ne referim la Runcu, cea mai înaltă aşezare din zona dealurilor de est, lucrările de infrastructură sunt prioritare pentru adminsitraţia locală.

„Am reuşit să drămuim bugetul local astfel încât să ne permitem mai multe lucrări care să îmbunătăţească confortul cetăţenilor. Aşadar se lucrează la această oră la asfaltarea a 8 străduţe din satele Vărateci, Runcu, Valea Babei. Încercăm să facem localitatea tentantă pentru cei care vor să se mute aici, să aibă o locuinţă. Să nu uităm că suntem la graniţa cu Argeşul şi dacă drumul judeţean va fi o prioritate pentru Consiliul Judeţean se va putea scurta mult distanţa pe aici spre Piteşti sau Curtea de Argeş”, spune primarul Vasile Stoica.

Referitor la Drumul Judeţean care trece prin Runcu, Stoica spune că aşteaptă concretizarea promisiunii şefilor de la RAJDP care au declarat că au în program în acest an, reabilitarea unui sector de 2,5 km de drum, chiar în zona centrală.

„Comuna este una căutată din ce în ce mai mult de oameni din alte oraşe sau judeţe. Vreau să spun că în timpul pandemiei, am avut mai multe familii din Râmnicu Vâlcea care au ales să stea aici, departe de orice factor de risc.. S-au îngrijit de grădini, de livezi, a fost o vacanţă de primăvară pentru mulţi, făcută în mediul rural”, mai spune edilul din Runcu

Comuna Runcu se află la zece km distanţă de Râmnicu Vâlcea dar la peste 600 de metri altitudine, oferind o panoramă unică asupra oraşuluui dar şi Văii Oltului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *