În comuna Popeşti, în primăvara vor începe lucrările la canalizare

Comuna Popesti, situată chiar în mijlocul judeţului Vâlcea, de-a lungul paralelei 45, pe nodul rutier al Cotoşmanului, legând cele 2 părţi de Vâlcea, pe culmea subcarpatică, în frumosul bazin al Luncavăţului este una din cele conservate vetre de sat românesc.

O localitate care se compune din inima satului, valea râului, case frumos aliniate de-a lungul Luncavăţului dar şi cătune ascunde de pădure, cum ar fi Firijba sau Valea caselor.  De altfel de sud, de la de la Urşi, Firijba, Dăeşti şi până sus spre Valea Caselor, comuna este un frumos aranjament de spirit românesc.

Din punct de vedere adminsitrativ şi logistic, localitatea dispune de un buldoexcavator necesar în caz de calamităţi (în timpul ploilor torenţiale comuna a fost lovită de ape în mai multe rânduri).

Primarul Aurora Măgura spune că nu se va opri aici şi de fiecare dată când va exista o axă cu fonduri europene va dota comuna cu utilaje necesare pentru ISU.

„Am demarat lucrările la şcoala din Urşi şi Dăeşti şi tot în această primăvara vom demara lucrările de reabilitare a spitalului. O altă lucrare importantă este canalizarea şi un aspect care mă bucură este faptul că mulţi salariaţi sunt angajaţi de aici din comună. Am pregătit un nou proiect cu fonduri guvernamentale privind asfaltarea drumului lui Cuza, drum care este paralel cu drumul județean, care are o lungime de șapte kilometri și unde sunt peste 500 de gospodării. Drumul este, actualmente, pietruit și sper să obținem finanțare pentru a-l asfalta”, spune primarul Aurora Măgura.  

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *