În comuna Pescena funcţionează una din cele mai puternice companii de foraje/subtraversări din România

Micuţa comună Pescena, aşzeată dincolo de lanţul subcarpatic al Vâlcii, pe valea râului cu acelaşi nume, are o dinamică economică, demnă de invdiat.

Primăria este una campioană a atragerii de fonduri europene dare în acealţi timp, în localitate activează agenţi economici de prestigiu, vectori în industrie, menţionăm aici, Rapid Complex SRL.

Compania a fost dată exemplu în Revista Trenchless, pentru activitate, calitate şi pentru piaţa pe care deja o domină.

Cu o activitate de aproape 30 de ani în domeniul forajelor orizontale dirijate, Rapid Complex oferă pentru piaţa din România, servicii complete de instalare a utilităţilor publice. Companie execută foraje cu diametre până la 2000 de mm.

Directorul General Costin Vasile spune că firma a început în 1991, la început cu utilaje manuale, pe parcurs însă, compania s-a dotat cu cele mai performante echipamente, de ultimă generaţie.

„Noi executăm lucrări de foraj orizontal dirijat cu pozarea de  conducte pentru transportul şi distribuţia gazului metan, canalizare gravitaţională, apă potabilă, drenaje, sisteme de protecţie a coblurilor electrice, telefonie, fibra optică”

Compania are o flotă de utilaje Vermeer, utilaje Tracto-Techink.

Nu este singura companie din Pescena, un alt agent economic, în domeniul construcţiilor, are sediul în localitate: Rădoi Construct.

Tot în Pesceana în domeniul agro-zootehnic avem mai multe ferme de creştere a animalelor şi o fermă de prepeliţe.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *