În comuna Perișani au fost măsurate terenurile pe unde va trece Autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Pitești intră în linie dreaptă. Pe lotul 3, mai ales în comuna Perișani s-au efectuat măsurătorile terenurilor pe traseul autostrăzii. Potrivit primarului Ion Sandu, sunt șanse foarte mari ca până la Paște, proprietarii care au proprietăți pe traseul autostrăzii să primească titlurile de proprietate astfel încât să fie rapid despăgubiți.

”Se știe faptul că în localitatea Perișani nu au existat și nici nu există în momentul de față acte de proprietate nici măcar pe 10% din terenuri din orice categorie de folosință, restul de cca. 90% au fost transferate declarativ la Registrul agricol din tată-n fiu printr-o simplă solicitare scrisă în baza căreia s-au efectuat transferuri de moștenire.

Faptul că localitatea Perișani a fost înscrisă de ANCPI București în proiectul național de cadastrare gratuită rezolvă pentru totdeauna situația juridică a tuturor proprietăților de terenuri, astfel, fiecare titular de folosință a terenurilor respective vor obține un C.F de la Oficiu de Cadastru Vâlcea.

Primii beneficiari de acest proiect sunt cei care dețin terenuri ce vor fi implicate în construirea tronsonului III al culoarului de Autostradă Sibiu-Pitești.

În prima săptămână din martie s-au măsurat toate terenurile din zona satelor Băiașu, Pripoare, Surdoiu și o parte din satul Poiana urmând ca săptămânile următoare să se emită planurile topografice ale acestora iar în baza lor să se elibereze de la primărie adeverințe de posesie, documente care vor sprijini intrarea în legalitate a proprietarilor.

S-a convenit ca până la sărbătorile pascale din acest an toți proprietarii de folosință ai terenurilor supuse expropierii să primească documente autentice de proprietate Ordinul Prefectului sau Titlu de proprietate, ca proprietarii respectivi să fie eligibili pentru despăgubirile bănești ce se vor aloca conform legii.

Pentru realizarea cu succes a acestei acțiuni și urgentarea ei, să nu se creadă că eventualele întârzieri de construire ale acestui obiectiv au fost provocate și de noi, rog toți proprietarii de folosință care nu dețin acte autentice de proprietate, la momentul convocării noastre să se prezinte necondiționat la primărie pentru a solicita adeverințele de posesie ca instituțiile enumerate mai sus să se poată încadra în termenul promis” (Ion Sandu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *