În comuna Orlesti, prin PNRR, familiile vulnerabile vor fi conectate gratuit la rețelele de apă și canalizare

Comuna adminsitrată de Daniela Cirstina a depășit cifra de 1 milion de lei (360 per capita), venituri proprii, un traiect pe care s-a înscris încă de acum câțiva ani, demonstrând că se poate să faci dintr-o localitate rurală, un vector economic.

Cu o populație de aproximativ 2.700 de locuitori, Orleștiul înregistrează și o demografie în creștere, semn că acolo unde există apă, canalizare, gaze, asfalt, oamenii aleg să revină acasă, sau orașenii vin să-și ridice una sau investitorii aleg să facă o afacere.

De altfel localitatea nu duce la lipsă de investitori, în prezent la primărie există discuții avansate cu agenți economici care doresc să dezvolte aici afaceri de producție, în sfera industrială.

Primăria a început amenajarea turistică de la lacul lui Orlea. Primarul Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine latura viticolă cu cea de agrement:

„Aici am pus pe harta comunei, un nou domeniu turistic. Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică” conchide Cîrstina.

Așadar vorbim de una dintre comunele care prezintă o dinamică în creștere economică, fiind într-un clasament general, al județului Vâlcea, în primele 25 de localități al Vâlcii.

În afara proiectului de 1 milion de euru pentru drumuri, Primăria a accesta TIC pe PNRR și 32 de camere video care vor fi montate și împreună cu restul de 13 vor asigura un sistem de supraveghere în toată localitatea.

Tot prin PNRR vor fi conectate gratuit mai multe familii, la rețelele de apă și canalizare, familii al căror venit nu depășește 2.500 lei per membru de familie.

Prima conectare” este o componentă în PNRR în valoare de 825 de milioane de lei “pentru a sprijini acele familii care deşi au în faţa curţii, deşi au posibilitatea de conectare la o reţea de apă şi canalizare nu au făcut-o din diverse motive, de cele mai multe ori din motive sociale”.

Familia care se află în situaţia de a nu fi conectată se adresează operatorului care gestionează serviciul de distribuire, iar conectarea ar urma să fie gratuită pentru beneficiar.

Și tot prin PNRR, primaria se gândește să acceseze un proiect privind construirea unui parc fotovoltaic, prin care să fi asigurate costurile cu energia electrică a instituțiilor publice din localitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *