În comuna Muereasca începe programul de reabilitare a drumurilor comunale din localitate
Aflată atât la marginea Râmnicului cât și bazinul Călimăneștiului, legându-se pe un drum monahal străvechi, comuna Muereasca se străduie să obțină un statut de zonă de destinație rezidențială și să faciliteze accesul turistic religios pentru pelerinii care doresc să viziteze singura mănăstire athonită din România.
Considerată drept Rășinarii Vâlcii, comuna este una care s-a schimbat mult în ultimii ani, având o cale de acces rutieră execelentă care duce la obiectivul religios amintit și, important de subliniat, în Muereasca se construiește. Și e vorba de o infuzie de bucureșteni mulți care aleg liniștea acestei comune submontane pentru a avea o locuință de vacanță sau un un loc unde să se retragă la pensie.
”Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Modernizarea întregii infrastructuri de drumuri comunale din comuna Muereasca” in cadrul programului de investiții Anghel Saligny. Vreau sa mulțumesc tuturor care s-au implicat in realizarea și promovarea acestui proiect (munca asidua de aproximativ un an încununată cu succes). Urmează sa organizam procedura de achiziție publica apoi semnarea contractului privind executarea lucrărilor . Termenul de execuție al lucrărilor este de doi ani. Avem o localitate care se dezvoltă pe sectorul rezidențial dar și prin turism. Anul acest vom continua amenajarea cu mobilier urban, foișoare, bănci, a drumului central. Vom asfalta din drumurile de interes local, avem proiecte pe energie verde, vrem să amenajăm zone de drumeții, de picnic. Dar cu respectarea naturii. Pentru că Muereasca de asta este căutată sau și de asta, pentru natură”, spune primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.
Totodată urmează să fie realizate și locurile de joacă la grădinița din Andrești și la Muereasca.
Școala generală va fi dotată cu mobilier și vor fi amenajate laboratoare de informatică, prin PNRR.