În comuna Măciuca funcționează un cabinet stomatologic modern

Locuitorii din comuna Măciuca, dar şi din localităţile vecine, beneficiază din luna noiembrie de servicii medicale stomatologice la cel mai înalt nivel. Un modern cabinet medical stomatologic şi-a deschis porţile în comuna Măciuca, în satul Oveselul, anunță primarul Mugurel Mărcoianu,

În cadrul cabinetului, dr. Marcu Livia, medic specialist în stomatologie, vine în întâmpinarea pacienţilor cu o bogată ofertă de servicii medicale. Investiţia, realizată a pornit de la ideea de a transforma acest cabinet într-un spaţiu al comunităţii, un loc în care oamenii să poată beneficia de servicii stomatologice de calitate, în condiţii de profesionalism şi confort, fără a fi nevoiţi să părăsească localitatea.

 „Această investiţie este un argument în plus pentru faptul că serviciile publice, indiferent de natura lor, trebuie să ofere peste tot aceeaşi calitate, indiferent că vorbim de mediul urban sau rural, să dea dovadă de acelaşi respect pentru cetăţeni şi pentru comunitate, în ansamblul ei. A fost un proces amplu, în cadrul căruia toate eforturile au fost depuse cu drag şi spor, mereu cu gândul la scopul urmărit, acela de a oferi comunităţii cele mai bune servicii în domeniu”, spune primarul din Măciuca.

Într-o ambianţă foarte plăcută, noul cabinet dentar este utilat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, fiind deschis după următorul program: luni,miercuri, vineri între orele 10.00-15.00.

„Sper ca, în timp, cabinetul stomatologic pe care îl inaugurăm astăzi să devină un reper pentru comunitatea locală şi nu numai. Bineînţeles, acest ţel nu poate fi atins decât în măsura în care pacienţii care vor trece pragul cabinetului vor pleca de aici mulţumiţi şi vor duce vestea mai departe.”, mai spune Mărcoianu.

Deschiderea unui nou cabinet stomatologic este binevenită în condiţiile în care cele mai recente studii arată că, în prezent, peste 80 la sută din români se confruntă cu probleme dentare, cele mai frecvente dintre acestea fiind cariile.

În acest context, medicii atrag atenţia asupra riscurilor pe care le are neglijarea igienei orale asupra stării de sănătate. Cariile netratate pot duce la afecţiuni dentare serioase, dureroase sau la pierderea dinţilor şi pot afecta buna funcţionare a întregului organism. Depunerile de tartru pot duce la sângerări gingivale şi gingivită, care, netratate, pot cauza parodontoză.

Cert este că numai 3,5% din populaţia României prezintă toate cele şapte aspecte ale sănătăţii dinţilor: respiraţie proaspătă, gingii sănătoase, fără tartru, fără carii, fără placă bacteriană, fără carii de colet şi fără pete. De asemenea, statisticile medicale arată că 72,1% din români au carii dentare, 40,6% tartru, 52% placă dentară, 44,9% nu au o respiraţie proaspătă, 26,1% au pete pe dinţi, 20,9% prezintă carii de colet şi 39,7% nu au gingiile sănătoase.

În ceea ce priveşte diferenţele de comportament între restul europenilor şi români la capitolul vizită la medicul dentist, cifrele vorbesc de la sine. Cei mai mulţi dintre occidentali merg la stomatolog pentru control de rutină sau tratament de curăţare. În România, motivele ultimei vizite la medicul dentist au fost controlul de rutină sau tratamentele de curăţare (27%), tratamentul de rutină (31%) şi tratamentul de urgenţă (40%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *