În comuna Câineni se înființează rețeaua de canalizare și se extinde rețeaua de apă, proiecte de 5,5 milioane de euro

Primarul din Câineni, Ion Nicolae a semnat contractul de finanțare pentru extindere apă și îînființare rețea de canalizare în localitate, un proiect care va ridica standardele de confort pentru această frumoasă comună aflată la granița dintre Ardeal și Transilvania, în capătul nordic al Țării Loviștei.

Este vorba de o rețea de canalizare de 19 km lungime care va acoperi majoritate satelor iar ambele rețele se ridică la valoarea de 5,5 milioane de euro. Această investiție va dinamiza piața imobiliară din Câineni, care oricum a crescut în ultimele luni, prețul casele dublându-se asta și din cauza autostrăzii, pe aici, urmând a trece lotul 2, Cornetu-Boița.

În ceea ce privește rețeaua de drumuri, jumătate sunt asfaltate, iar alți 7,5 km din trama stradală au fost depuși pe CNI, proiect declarat eligibil.

Iluminatul public din Câineni este unul modernizat în urmă cu 5 ani, cu leduri și funcționează toată noaptea iar printr-un nou proiect acesta va fi reabilitat prin modelul de telegestiune prin AfM.

Copiii din Câineni vor intra într-o școală modernizată, interioarele fiind finalizate la finalul acestei săptămâni.

În comuna funcționează patru centre culturale, din cere trei sunt complet utilatem reabilitate. Iar comuna se poate lăuda cu unul dintre cele mai moderne dispensare din județ, având un medic iordanian.

În ceea ce privește turismul, există mai mulți tineri interesați de a dezvolta pensiuni agro și se așteaptă măsurile prin GAL.

One comment

  • Ioan

    …COMUNA se poate lăuda cu unul dintre cele mai moderne dispensare din județ, având un medic IORDANIAN.. Se poate spune ca un medic iordanian a modernizat dispensarul din Caineni deoarece un medic roman nu ar fi fost capabil. Este logic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *