În comuna Budești sunt peste 4000 de locuri de muncă

Comuna cu cel mai mare număr de locuri de muncă, raportat la populație este Budești, unde la această oră sunt în jur de 4000 de salariați, numărul acestora urmând să crească odată cu mult așteptata investiție în gaze naturale.

”În cursul acestei săptămâni, firma care se ocupă de investiția în gaze naturale a venit la primărie și reprezentanții acesteia au menționat că încep lucrările la proiectul tehnic. Estimăm la la finele primăverii, începutul verii va începe efectiv execuția în primă fază a rețelei de gaze naturale, pe o lungime de 25 de km, și anume în zona drumului național, a drumului județean și a altor drumuri principale din comună”, spune primarul Ionel Vlădulescu,

Investiția este așteptată atât de marii agenți economici din localitate dar și alți investitori care au concesionat sau intenționează să investească în Parcul Industrial Budești, cel mai nou motor economic al județului Vâlcea.

Tebuie menționat că în localitatea Budești, unde oficial locuiesc peste 7000 de oameni, în realitate numărul lor apropiindu-se de 10.000, sunt cele mai multe locuri de muncă, cifră care se preconiează ca odată cu aducerea investițiilor să crească.

”Sincer, după toate calculele și dacă tot parcul industrial ar fi ocupat la scară, am ajunge la minim 10.000 de locuri de muncă. Pentru asta este nevoie de atragerea tuturor utilităților în zonă. Nu doar Parcul Industrial este locul unde se fac investiții, pot spune că în toată localitatea Budești, sunt agenți economici interesați de a dezvolta afaceri. De exemplu, prin reabilitarea drumului județean care trece prin comună și ajunge jos în județul Olt se creează o variantă a drumului național de pe malul drept al Oltului. Și devine astfel o oportunitate și o facilitate în domeniul economic”, concluzionează edilul din Budești.

Comuna Budești este a doua comună din Vâlcea ca număr de locuitori, situată în zona metropolitană a Râmnicului și care cunoaște de cinci ani o dinamică economică crescută, este căutată din punct de vedere imobiliar.

Între Budești și Râmnicu Vâlcea, pe teritoriul comunei, la intersecția a două drumuri național DN 7 și DN 67 s-a dezvoltat un uriaș parc industrial unde funcționează nu mai puțin de 20 de agenți economici cu capital românesc și străin, numărul lor fiind în creștere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *