În comuna Budeşti, în primă etapă, vor fi realizati 26 km de reţea de gaze naturale

Firma care a câştigat licitaţia are termen două luni pentru proiectul tehnic, după care va începe execuţia efectivă a reţelei d egaze naturale.

“Vor fi în primă etapă 26 de km de conductă, urmând ca pe parcurs, funcţie de cereri să extindem magistralel şi să facem branşamentele. Compania care a câştigat licitaţia, Premier Energy, este o companie serioasă care doreşte să respecte graficul de lucrări şi să realizăm poate cel mai aşteptat proiect al localităţii noastre”, spune Ion Vlădulescu, edilul din Budeşti.

Reţeaua de gaze naturale este aşteptată de ani buni de locuitorii din comuna Budeşti dar şi de marii agenţi economici din parcul industrial din zonă, unde lucrează peste 3000 de anagajaţi.

mai mult, în ultimii ani, ponderea locuinţelor noi în Budeşti se apropie de 500, comuna devenind, o destinaţie imobiliară, căutată de cei care vor să se mute în afară municipiului Râmnicu Vâlcea.

Aşadar investiţia în reţeaua de gaze naturale este un element aşteptat şi de dezvoltatorii imobiliari care deja au proiecte în zonă.

Situaţia din comuna vâlceană nu este singulară, având în vedere că trei din patru comune din România nu sunt conectate la reţeaua de gaze naturale.

În plus, în judeţul Vâlcea sunt doar puţin peste 10 comune din cele circa 78 care au gaze naturale. Comuna Budeşti, fiind a doua, unde deja se anunţă un proiect în curs de implementare a reţelelor de gaze naturale.

Situaţia vine în condiţiile în care Ro­mânia, deşi îşi asigură din surse inter­ne mai bine de 70% din necesarul de gaze naturale, are o reţea de dis­tribuţie a gazelor mai mică decât în ţări precum Ungaria sau Cehia, care nu posedă resurse la fel de mari.

Pe teritoriul României trec 53.000 de kilometri de conducte de gaze naturale, faţă de 77.000 în Cehia, 89.000 în Ungaria, 187.000 în Polonia şi 510.000 în Germania, conform datelor dintr-un raport Eurogas, organizaţie din care fac parte cei mai puternici jucători din industria gazelor la nivel european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *