În comuna Boișoara vor fi reabilitate rețelele de apă și de canalizare

”Cetatea” naturală Boişoara, minunea montană cu 3 sate, spânzurate pe creste montane,  vatra păstorilor de sub Făgăraş, se doreşte descoperită şi aşezată acolo pe piedestal. Şi are şi de ce, este de departe cea mai frumos aşezată comună din Vâlcea, o localitate de păstori strecurată în căldarea muntoasă a Loviştei.

La Boişoara este adunat la un loc Ardealul, Moţii din Alba, Oltenia de Munte, Loviştea cumanilor, un uriaş zăcământ de românesc, compoziţia care acolo sus, în căldarea munţilor îţi taie respiraţia.

O comuna care uşor intră în atenţia celor care iubesc muntele, judecând după numărul de case cumpărate, zece la număr doar în anul 2019,

Primăria Boişoara speră că anul viitor să se lămurească situaţia DN 7D şi să înceapă asfaltarea acestui drum, inima Loviştei..

În altă ordine de idei, Miahi Sandulache, primarul din Boișoara spune că proiectul de reabilitarea a rețelei de apă și canalizare este deja pe lista de sinteză a guvernului și va fi finanțat. Acesta se traduce în 21 de km de apă și 17 de canalizare.

Totodată, Primăria a luat măsuri pentru iarnă, au fost aduse lemne pentru instituțiile publice, a fost distribuit materialul antiderapant, utilajele au fost verificate iar drumurile acolo, unde prezentau probleme au fost reabilitate.

”Important este că am finalizat legătura cu Racovița prin Bumbuiești, a doua legătură rutieră care scurtează distanțele între cele două comune și se asigură o legătură cu cele două mănăstiri din zonă. iar cel mai important rămâne pentru noi, drumul național și avem șanse mari să-l puteam reabilita în foarte scurt timp, prin fonduri europene”, spune primarul Sandulache.

Primăria comunei Boişoara spune că singura şansă pentru ca localitatea să nu dispară este atragerea de noi rezidenţi, oameni care să iubească această zonă montană şi se se aşeze aici.

“Localitatea este căutată dar din păcate, demografia este în scădere. Sunt mai mulţi care pleacă decât cei care să vină. Deşi se spune că este una din cele mai frumoase comune din Vâlcea, suntem şi poate cea mai izolată. Sperăm că prin viitoarele investiţii mari, naţionale, comuna să ajungă în drumul celor care doresc să se mute, să investească, să vină aici, la noi”, spune primarul Mihai Sandulache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *