În comuna Amărăști se investesc 3,5 milioane de euro în rețelele de apă și canalizare

Primarul Adrian Catana spune că prin Programul Anghel Saligny, localitatea va beneficia de un amplu proces de extindere a rețelelor de apă și canalizare, având asigurată o finanțare de 18 mlioane de lei, lucrări care vor demara în perioada imediat următoare.

De altfel, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a depus două proiecte vitale pentru localitate. Primul ar fi rețeaua de apă și canalizare o extindere în toată localitatea, un proiect care ar ridica standardele de confort pentru locuitori și care a fost declarat eligibil. Un al doilea proiect vizează reabilitarea a 21 de km de asfalt plus construcția a 2 poduri și podețe.

”Noi trebuie să stopăm hemoragia celor care pleacă din rural după condiții mai bune de viață și să schimbpm sensul acestei migrații. Pentru asta fără investiții în domeniu public noi nu putem spera să stopăm declinul demografic”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Iar Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), comuna Amărăști a solicitat o cerere de finanțare pentru mai multe investiții care pot fi implementate în localitate. Potrivit criteriilor de finanțare, comuna Amărăști a depus proiect pentru șase stații de autobuz inteligente, digitalizarea primăriei cu softuri, aparatură IT, dar și extindere iluminat cu stâlpi inteligenți.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *