În comuna Amărăști anul viitor se va lucra la extinderea rețelelor de apă și canalizare

De altfel, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a obținut finanțarea pentru două proiecte vitale pentru localitate. Primul ar fi rețeaua de apă și canalizare o extindere în toată localitatea, un proiect care ar ridica standardele de confort pentru locuitori și care a fost declarat eligibil.

”Se lucrează la ridicările topo și vrem ca în primăvară să înceapă efectiv lucrarea la aceste două mari rețele de utilități. Am în vedere extinderea cu 18 km a rețelei de apă și cu 8 km a rețelei de canalizare. Noi avem speranțe și în cazul acestui cămin cultural pe care ne chinuim să îl reabilităm de 24 de ani. Sper să reușesc. În rest, avem cerute clarificări pentru proiectele depuse prin PNRR.

Printre lucrările care pot fi menționate aproape de finalizare la Amărăști sunt reabilitările la alunecarea podului Nilă Sasu și pe DC 88, unde avem o alunecare de 200 de metri liniari. Lucrările se apropie de finalizare.

Amărăști, o comuna veche românească, situată pe drumul transhumanței, pe frumoasa valea a Pescenei, bogată în tradiții, în istorie, treptat se așează pe un drum care să o scoată din încremenirea și blocajul în care a rămas după 1990.

Comuna Amărăști s-a înscrs acestui fenomen, lipsa utilităților, lipsa investițiilor masive ducând la o sărăcie accentuată, puțină lume preferând să mai rămână în zonă.

Administrația Catană este decisă să stopeze această hemoragie de populație și să readucă în prezent comuna, să caute perpective de dezvoltare, să o facă atractivă pentru investitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *