În centrul comunei Bunești se va construi o cișmea cu apă sărată

Viorel Radi, primarul comunei Bunești, dorește o dezvoltare puternică a turismului în localitatea sa. În acest sens, discută cu diverși investitori, promovând prin toate mijloacele potențialul zonei. Ultima întâlnire de acest gen a avut loc luna trecută, în cadrul campaniei de promovare internațională, program internațional de promovare coordonat de grupul Avangarde. Participanții, diplomați și reprezentanţi din Cehia, Germania, Congo, Egipt, Camera de Comerț Româno-Elvețiană au fost prezenți la Bunești și s-au familiarizat cu capacitățile zonei investiționale.

Luna viitoare va avea loc și sărbătoarea Căpșunelui, unde, de asemenea, există prilejul de a avea numeroși invitați care să ia contact, la fața locului, cu tradiția și însemnătatea locului.

”Concomitent cu lucrările care sunt în derulare, dar și altele care urmează, mă preocupă în special dezvoltarea turismului în zonă. Comuna Bunești dispune de foarte multe bogății naturale, și acestea trebuie puse în valoare. În subsolul acestui minunat pământ românesc, stau ascunse, din timpuri îndepărtate, adevărate comori ale naturii. Izvorul de apă sărată de la Teiușu, apa iodată de la Gâtejești  se trag din subsolul buneștean.   Aceste comori trebuie valorificate și puse în valoare. În viitor, izvorul de la Teiuș îl voi aduce în centrul comunei, unde voi face o cișmea, iar toți care au nevoie de aceste ape să  poată să ia. Sunt 2,5 kilometri distanță de la izvor. Voi face o captare și voi introduce țeavă, prin cădere, unde să vină apa sărată la cișmeaua din centrul comunei”, a declarant Viorel Radi.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *