În caz de calamități, comuna Drăgoești are asigurate două adăposturi

În ultimii ani, administrația locală din comuna Drăgoești a făcut front comun și a lucrat pentru bunăstarea comunității. Toate obiectivele de infrastructură propuse de primarul Gheorghe Melente au fost îndeplinite și s-au întocmit alte proiecte ce urmează ca în viitor să fie realizate. Un bun exemplu de urmat și pentru alte unități administrative din județ este compartimentul de situații de urgență, din cadrul primăriei Drăgoești, care a asigurat, la nivelul comunei, două puncte de primire pentru adăpost în caz de calamități. Unul este organizat într-o școală comasată, iar cel de-al doilea, chiar în imobilul primăriei. La ambele locații s-au asigurat generatoare în cazul întreruperii de energie electrică, pompe de apă, butelii de aragaz, aragaz, paturi, frigidere, chiar și mijloc de transport, în cazul nevoii de deplasare.

”Avem o echipă foarte bună, foarte unită și foarte profesionistă în primărie. Muncim cot la cot și ne dăm interesul pentru rezolvarea tuturor problemelor comunității. Oamenii, dacă vin la primărie, vin că au o problemă, iar rolul nostru este să le rezolvăm acea problemă, ca ei să nu aștepte pe la uși, ci să plece acasă mulțumiți și cu problema rezolvată. Țin să precizez că echipa de la ISU este foarte profesionistă și își îndeplinește îndatoririle ca la carte. Au înființat două adăposturi în caz de calamități, cu toate dotările. Unul la școală, iar celalalt în primărie. Sunt dotate cu paturi, pături, aragaz, butelie, generatoare, pompe de apă, apă curentă, wc-uri în incinte etc. Deci, în caz de calamități, comuna Drăgoești este pregătită, din acest punct de vedere. Tot ei se ocupă și au o evidență a stării de sănătate a oamenilor cu probleme, a femeilor însărcinate, a oamenilor imobilizați la pat ”, a menționat primarul Gheorghe Melente.

 

Canale colectoare ale torenților și drumuri de tarla, prioritare în 2016

 

Edilul a declarat că, în acest an, are două obiective prioritare, respectiv colectarea torenților și drumurile de tarla. Dacă toate drumurile comunale din Drăgoești sunt asfaltate, Melente și-a îndreptat atenția către terenurile agricole care, în opinia sa, dacă ar avea canale colectoare și drumuri de tarla, ar fi trebuincios și ideal pentru comunitate.

”Captarea torenților și drumurile de tarla sunt prioritare în 2016. De 20 de ani nu s-au mai decolmatat canalele colectoare, anul trecut am intervenit la ANIF și s-au decolmatat. Doresc neapărat realizarea unor canale colectoare pe terenurile din Drăgoești, iar această investiție va fi realizată tot printr-un proiect cu finanțare europeană. De asemenea, avem în pregătire și un proiect pentru asfaltarea a 60-70 de kilometri de drumuri de tarla, drumuri care, la fel, ar fi extrem de necesare privind accesul ușor și în siguranță al oamenilor la terenurile agricole”, a conchis edilul Melente.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *