În câțiva ani, de la București la Berislăvești drumul va fi parcurs în doar o oră jumătate

Proiectul de asfaltare drumuri comunale în Berislăvești s-a încheiat, după cum susține primarul Nicolae Popescu, urmând ca în perioada următoare să depună pe AFIR, un alt proiect prin care să se asfalteze altți 3 km, procentul total al drumurilor modernizate în comună să se apropie de 80%.

Primăria Berislăvești a obținut finanțare prin programul ”Anghel Saligny” pentru două proiecte, respectiv: inființare rețea canalizare menajeră și modernizare drumuri comunale și de interes local.

Era nevoie stringentă de aceste obiective, deoarece ca și alte localități submontane, și Bersilaveștiul începe să prindă contur în a deveni un punct de atracție turistic dar și o destinație de locuințe pentru cei care vor o casă de vacanță la poalele Coziei. De exemplu, în ultimii ani, aproape 50 de familii din București au ales o casă de vacanță, o reședință la Berislăvești, În zonele Robaia, Dângesti, Rădăcinești.

Mai trebuie spus că în viitorul apropiat distanța dintre București și Berislăvești va fi parcursă în maxim o o oră jumătate – o oră 45 de minte, ceea ce poate garanta astfel o dezvoltare a localității.

”După finalizarea lotului de drum din Argeș precum și autostrada chiar până la Tigveni, va însemna o schimbare majoră pentru dinamica localității noastre. De la București și până aici se va ajunge sub două ore ca timp. Ceea ce permite conceptul de case de vacanță sau turism de week-end, când Valea Prahovei va pierde teren în fața Văii Oltului. De aceea Berislăvești este o poartă de intrare importantă în județul Vâlcea și deci trebuie să avem o carte de vizită”, spune primarul localității.

Comuna Berislăvești intră și în programul energiei verzi, astfel, două stații de încărcare electrică vor fi montate atât la intrare în localitate cât și în satul Scăueni, iar sistemul de supraveghere video va fi extins și îmbunătățit.

Comună cu un grad de venituri care se apropie de jumătate de milion de lei (194 per capita), este o localitate care va deveni în foarte scurt timp un nod rutier spre Țara Loviștei, Argeș și Călimănești, întinsă pe versantul estic al Coziei.

O comună care are o dinamică axată pe o economie durabilă, primarul Nicolae Popescu spune că agricultura, zootehnia dar și turismul sunt resursele pe care localitatea le pune la dispoziției investitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *