În câteva zile, la Gușoeni se va da ordinul de execuție al conductei de gaze

Totul depinde de ultimul aviz, de la Drumuri Naționale, susține primarul Nicolae Concioiu.

Astfel după ce și acest aviz va fi eliberat, va începe una din cele mai așteptate lucrări din Gușoeni, și anume înființarea rețelei de gaze naturale. Lucrarea pentru început va fi de 4,5 km, de-a lungul drumului național, de la satul Măgureni până la ieșirea spre Măciuca. â

Stația și racordarea la magistrala principală vor fi realizate de Transgaz și aici avizele fiind luate.

La final lungimea totală a rețelei de gaze va fi de 13 km. Potrivit edilului, 13 kilometri de rețele vor deservi toate satele localității și circa 1000 de gospodării. Feedbackul oamenilor a fost puternic pentru acestă veste a începerii lucrărilor la introducerea gazelor naturale, chiar dacă încă nu au apă potabilă.

Primarul Concioiu a declarat că este pregătit și cu proiectul pentru alimentare cu apă și canalizare, iar în în perioada următoare va fi depus pe Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.  Tot prin PNI se va depune și un proeict privind reabilitarea ultimelor drumuri de pământ din comună

”Am așteptat 8 ani pentru proiectul de apă, prin masterplanul județului și am fost eliminați. Acum ne-am pregătit pentru o altă sursă de finanțare, iar acesta va fi depus prin PNI. Acolo vom încerca și finanțarea pentru toată lucrarea de gaze. ”, a adăugat edilul.

În ultimii ani, comuna Gușoeni a atras fonduri și a implementat mai multe proiecte care ridică standardul de viață al oamenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *