În Câineni în 2023 se deschid 5 mari șantiere, din care 3 sunt de anvergură națională

În acest an în comuna Câineni vor demara nu mai puțin de 5 mari șantiere, dintre care trei sunt de anvergură națională, un altul de o importanță uriașă pentru Țara Loviștei și un alt șantier este vital pentru calitatea vieții în frumoasa localitate montană a Vâlcii.

”Sperăm că prin aceste șantiere, comuna Câineni să asigure locuri de miuncă, să fie un motor pentru această parte de județ dar și pe viitor să avem asigurată și o mai mare contribuție financiară la bugetul localității. Suntem printre comunele cu cele mai mici disfuncționalități financiare, toate plățile sociale la zi, avem asigurat un buget destul de bun spun eu, pentru investiții și cofinanțări. Investițiile care vor demara în acest an vin să completeze și să asigure o și mai mare pondere financiară în economia și un confort pentru locuitori”, spune primarul Ion Nicolae.

O astfel de investiție reprezintă rețelele de apă și canalizare, un pas important pentru confortul locuitorilor și pentru cei care doresc să se mute în comuna Câineni. O investiție prin Anghel Saligny care va fi implementată în acest an.

O a doua investiție care va implica și comuna Câineni constă într-un alt proiect prin Anghel Saligny, fiind vorba de drumul județean al Loviștei Câineni – Perișani – Județ Argeș, care va asigura o variantă utilă dacă vor exista probleme pe Autostrada Sibiu – Pitești, un drum care va lega 4 comune loviștene, punând bazele unei infrastructuri moderne în Țara Loviștei.

Ultimele trei mari investiții sunt de nivel național și privesc Hidrocentrala Câineni, proiect care se va concretiza în a doua amenajare mare hidrotehnică pe râul Olt în comuna Câineni. Transelectrica va investia în stația 400, o investiție asteptată de ani buni, odată cu regularizarea energetică a râului Olt.

Și nu în ultimul rând cea mai mare investiție în infrastructură, fiind lotul 2 al Autostrăzii Sibiu -Pitești care, în zona comunei Câineni are un traseu spectaculos cu viaducte, tuneluri, pasaje. Iar pe viitor autoritățile județene și centrale colaborează pentru a asigura la Câineni un nod de descărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *