În că doi dezvoltatori industriali vin în Mihăești, pe DN 64, comuna devenind una din cele mai industrializate din Vâlcea

Numărul agenților economici din Mihăești tinde spre 200, după ce în zona industrială riverană DN 64, alți doi agenți economici urmează să dezvolte unități de producție.

”Cam acesta a fost și scopul nostru, de la Stupărei si până la intrarea în Băbeni de o parte și de cealaltă a drumului național, zona să fie pentru dezvoltarea unităților de producție. Deja aici activează câțiva agenți mari economici și zona va crește. Ne dorim o dezvoltare omogenă industrială dacă este posibil pe toate ramurile astfel încât cine vrea un loc de muncă și are orice calificare să-și poată găsi”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.

Edilul adaugă faptul că zonele de sistem rezidențial și cele pentru investiții sunt bine delimitate, Mihăeștiul fiind una din localitățile alese în ultimii ani pentru construcții de locuințe.

De altfel inclusiv zona civică deja prinde contur, în afară principalelor obiective existente se lucrează la Sala Polivalentă și la Dispensarul uman, o clădire impunătoare, și care va fi un minispital în zonă.

”Populația se mărește de la an la an, avem deja spre o treime populație nouă, întinerită, s-a văzut cel mai bine în perioada de pandemie, când Mihăeștiul a fost locul în care au stat cei mai mulți din clasa mijlocie care practica munca de acasă. Evident că în acest caz există pretenții și au apărut noi sau mai bine spus, s-au lungit noi străzi unde trebuie să ducem utilitățile, apă, curent, gaz. Din păcate, proiectul de canalizare este unul foarte întârziat, suntem în acel master plan, evident eleigibil. Dar nu putem avansa o dată exactă”, mai spune primarul.

Comuna Mihăești este a doua comună dezvoltată a Vâlcii, după Budești dar este însă comuna cu cei mai mulți agenți economici industriali. Totodată localitatea se apropie de 10.000 de locuitori, ritm susținut de creștere mai ales în perioada de pandemie.

Apropierea de Râmnicu Vâlcea, prețurile relativ mici, existența terenurilor de vânzare, a utulităților i-au determinat pe mulți orășeni să abandoneze orașul pentru Mihăești. Fiind traversată de două drumuri național și vecină cu 4 orașe, comuna Mihăești este una din localitile cele mai importante din această parte a județului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *