În Bunești va fi construit un centru de zi pentru consiliere copii și părinți aflați în zona de risc social

În comuna Bunești va fi construit un centru de zi pentru consiliere copii și părinți aflați în zona de risc.

”Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii sprijină și asistă copii, părinți și potențiali părinţi pentru a face față dificultăților psiho-sociale care afectează relațiile familiale, pentru dezvoltarea competențelor parentale și pentru prevenirea separării copilului de familie și a abandonului școlar. Totodată, centrul oferă sprijin atunci când apar probleme în dezvoltarea copiilor”, spune primarul Viorel Radi.

Misiunea serviciului social „Centrul de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii” este de a sprijini și asista părinții/potențialii părinți pentru a face fața dificultăților psihosociale – care afectează relațiile familiale, pentru dezvoltarea competențelor parentale pentru prevenirea separării copilului de familia sa și de a sprijini copiii atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora.

Prin consiliere, copiii sunt sprijiniți pentru a trece peste dificultăți de dezvoltare și/sau integrare în familie, școală    și în grupuri socio-profesionale. Pentru dezvoltarea creativității, copiii sunt implicați în activități de pictură, dans, teatru și muzică. Prin dans, șah, concursuri și jocuri, personalul antrenează spiritul de cooperare și de competiție, precum și abilitățile de comunicare, motrice și cognitive. Copiii participă la activități recreative și de socializare, precum vizionări de filme, spectacole de teatru, concerte și excursii și sărbătoresc împreună Crăciunul, Paștele și zilele lor de naștere.

Părinții sunt ajutați să depășească situații dificile care pun în pericol dezvoltarea copiilor sau care generează riscuri de separare a copiilor de mediul lor familial, cum ar fi divorțuri, pierderea locului de muncă, conflicte intrafamiliale, boli cronice sau decesul unuia dintre soți.

Noua construcție va fi ridicată în centrul civic, cu fonduri europene prin PNRR.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *