În Bujoreni va funcţiona unul dintre cele mai moderne dispensare din Vâlcea

Reabilitarea Dispensarului din satul Bogdăneşti se apropie de finalizare, acesta fiind unul dintre cele mai moderne şi dotate cu aparatură medicală din zona rurală a judeţului.

„Lucrările de reabilitare a clădirii sunt pe ultima sută de metri, vorbim de 4 cabinete medicale moderne dotate cu echipament medical, mobilier, tehnică IT şi multimedia. Ne referim la electrocardiograme, analizator biochimie urină, pelvimentru, negatoscop, trusă chirurgie, tensiometru profesional, trusă de urgenţe medicale, otospcop, analizator glicemie, colesterol şi hemoglobin cu teste incluse, sterilizatoare, masă pentru consultaţii şi de înfăşat sugarii, trusă resuscitare şi multe altele. De asemenea, au fost achiziţionate birouri, scaune şi dulapuri cu specific pentru activitatea de profil. Totodată, vor primi laptop-uri noi şi cei patru medici de familie care funcţionează la Dispensarul Bogdăneşti”, spune primarul din Bujoreni.

Fondurile pentru modernizarea dispensarului au fost obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primăria a achiziţionat echipamente de protecţie, constând în măşti, combinezoane, dezinfectant pe care le-a distribuit în zonele cu circulaţie publică sau persoanelor care au nevoie- medici, poşta, poliţie, etc.

Localitatea Bujoreni s-a confruntat cu cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în izolare, peste 240 de persoane. Dacă la început aceştia nu respectau regulile, cu ajutorul poliţiei, jandarmeriei, s-a reuşit calmarea spiritelor.

Primăria are în vedere şi populaţia de vârstnici, sunt peste 700 de locuitori care au peste 65 de ani, aceştia fiind monitorizaţi.

în ceea ce priveşte lucrările de asfaltare s-au terminat inelul Olteni – Malul Alb, drumul ajungând la limita teritorială cu Râmnicu Vâlcea, putând fi o cale de acces de la monument până în oraş, evitându-se astfel DN 7.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *