În Bujoreni se execută racorduri la canalizare pe o lungime 10 km

Bujoreni, vatra istorică a boierilor vlastelini – Bujorenu, Săltea, un frumos arhipeleag care înghite râul morilor, Muereasca, o localitate care se urcă până sus spre Vlădeşti, traversând păduri albe de mesteceni şi fag iar apoi se scaldă la est, în râul rege, Oltul nostru sfânt este de departe o comună avansată spre standardele urbane.

Azi, Bujoreniul îşi caută tempo-ul. E normal să porneşti la drum printr-o delimitare clară a unor proiecte care să vizeze mai multe paliere. Atragerea de noi rezidenţi, această vecinătate cu Râmnicului prezintă şi un mare avantaj prin faptul că Bujoreniul e o destinaţie favorită pentru mulţi râmniceni.

În acest sens primăria Bujoreniul definitivează prin PUG şi îmbunătăţeşte prin infrastructură zonele de noi locuinţe, de noi cartiere rezidenţiale care să respecte însă natura. Se conturează o nouă arteră de legătură cu Râmnicu Vâlcea.

Pe parte economică, mai multe companii au deja aici head-office-ul sau vor să şi-l mute aici, vor să dezvolte sau să extindă afacerile. Asta aduce locuri de muncă, o creştere a veniturilor locale, diminuează şomajul şi deschide o perspectivă de a putea finanţa sau cofinanţa proiecte locale.

Pe parte culturală, Bujoreniul deţine un uriaş patrimoniu vâlcean, este vorba de Muzeul Satului, unde sunt adunate toate bijuteriile judeţului, monumente de arhitectură. Începând cu 2018, acest muzeu este pus în valoare de 1 mai când are loc un festival. Aceste evenimente vor stimula creşterea numărului de vizitatori.

La aceasta dată se lucrează la racorduri pentru canalizare pe 10 km, în sectoarele Olteni, Bujoreni şi Zona Rezidenţială.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *