În Budești, anul 2021 va aduce Festivalul Peștelui, prima ediție, un proiect realizat cu fonduri europene

Dacă în vara anului 2021 pandemia de coronavirus se va diminua, biudeștenii se vor putea bucura de prima ediție a Festivalului Peștelui, unde vor putea să guste produse și preparate diverse din pește pregătite după rețete tradiționale.

Vedeta festivalului va fi borșul de pește, nu mai puțin de 1.000 de porții urmând să fie gătite și distribuite gratuit. De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia să încerce pește la grătar: păstrăv, scrumbie, macrou, file de crap, rechin, sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei și mămăliguță, salate de icre de crap și știucă, sprot marinat și sărat, scrumbie și file de scrumbie marinate, fructe de mare.

Peștele afumat va fi prezent la festival într-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, păstrăv, scrumbie, macrou, sprot și file de hering afumat.   Festivalul peștelui este un proiect realizat de administrație cu fonduri europene, prin FLAG 

Potrivit Patronatului Peștelui din România, consumul oficial de pește se ridică la 4,5 kilograme pe locuitor anual, însă în țările UE ajunge în medie la 25 de kilograme pe locuitor pe an. Cel mai mare consum se regăsește în Portugalia, cu 66 de kg, și în Spania, cu 48 kg pe locuitor anual.    În total, în România se consumă anual 110.000 tone pe an, din care numai 12.000 tone sunt produse în țară, restul cantității provine din import.

Tot pe fonduri europene, Primăria Budești va depune la începutul lunii decembrie dosarul pentru gaze naturale.

”Așteptăm ghidurile și măsurile pentru următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, părerea mea este că doar prin absorbția România poate merge mai departe. Comuna Budești va accesa orice proiect care se pretează la dezvoltarea localității noastre”, spune primarul Ionel Vlădulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *