În Boișoara, interesul pentru locuințe vechi este unul crescut, foarte puține au mai rămas

La Boişoara este adunat la un loc Ardealul, Moţii din Alba, Oltenia de Munte, Loviştea cumanilor, un uriaş zăcământ de românesc, compoziţia care acolo sus, în căldarea munţilor îţi taie respiraţia. La Boișoara este o iarnă ca-n povești, iarna bunicilor. O iarnă care se întinde pe sub munții de graniță, până jos spre Racovița.

”Este o comună care uşor intră în atenţia celor care iubesc muntele, judecând după numărul de case cumpărate, zece la număr doar în anul 2019. Anul trecut a crescut și mai mult astfel încât la această oră nu mai avem case goale în Boișoara. Se caută însă terenuri și vreau să spun că localitatea a intrat în atenția celor care vor să investească într-o proprietate la munte”, spune Mihai Sandulache.

În altă ordine de idei, primarul din Boișoara spune că proiectul de reabilitarea a rețelei de apă și canalizare este deja pe lista de sinteză a guvernului și va fi finanțat. Acesta se traduce în 21 de km de apă și 17 de canalizare. Acum se lucrează la intabulare drumurilor, încă 5 km sunt propuși pentru a fi modernizați

Oful însă rămâne DN 7D, drum pe care primarul speră că la un moment dat va fi reabilitat, că se vor găsi soluții pentru asfaltarea acestuia. Odată finalizat acest drum, primarul spune că interesul pentru dezvoltarea de structuri hoteliere în Boișoara va crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *