În Bălceşti se lucrează la infrastructura rutieră

Bălceştiul ultimul oraş al Vâlcii în drumul spre spre Oltenia de câmpie, un oraş nici bogat, nici sărac, nici urât, nici frumos, cum l-am mai descris, un oraş cu mult parfum de epocă.

Case mari cu trandafiri brâncoveneşti alături de case cu buruieni. Din păcate Consiliul Local se opune reabilitării unei astfel de construcţii de patrimoniu, deşi edilul Constantin Aleca intenţionează să intervină asupra micului centru istoric.

Jeanşi şi amărăşteni, fete şi femei cu basma… un compozit românesc reuşit.În urma unei strategii de dezvoltare de durată, orașul Bălcești este în situația de a-și dezvolta o componentă care să atragă interes în timp, asta pentru că administrația publică locală a atras în ultiimii doi ani fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea și modernizarea orașului.

Așadar, îmbunătățirea infrastructurii, adaptarea unităților de învățământ cerințelor europene, un centru multifuncțional educațional și recreativ, asfaltarea străzilor, modenizarea a 5,264 km de drumuri de exploatare forestieră.

Proiectele primarului orașului Bălcești, Constantin Aleca, promit o schimbare majoră a imaginii orășelului care, pe viitor, va stimula  interesul investitorilor pentru parcul industrial.

Potrivit declarațiilor edilului ”opt șantiere vor lucra pe teritoriul localității, fiind vorba de un pod și punti, asfaltarea a patru drumuri, de 2,7 km, în Dosu Boghii, alei intrare biserica Bința, strada Teiului și Irimeștii de Sus, parcările din centrul orașului de la blocuri, dar și modernizarea celor 5 km de drumuri de exploatare agricolă.

În prezent se lucrează pe drumul de legătură spre Ghioroiu, acolo unde recentele lucrări la introducerea reţelei de apă au afectat carosabilul.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *