În Băile Olăneşti, dacă nu eşti atent unde calci, poţi să dai într-un Cazicom

Nu există turist care să nu fi trecut în aceste zile prin Băile Olăneşti şi să nu fi călcat în Cazicom. Da, aşa se spune.

Ştim cu toţi, de la orele de geografie, că la Băile Olăneşti există o mlaştină celebră numită Mosoroasa, dar nu ştiam că asta s-a mutat în staţiune.

O singură zi sau oră de umbat prin Băile Olăneşti te murdăreşte de Cazicom de sus până jos, pantoloni sau pantofi, toate au urmele noroaielor lăsate în urmă de băieţii lui Cazan.

Zilele trecute s-a petrecut o conferinţă a unei multinaţionale chiar în staţiunea vâlceană. Toate domnişorelele de acolo şi băieţeii erau plini din noroi şi înjurau la greu Cazicomul. Ne întrebăm şi noi, oare această companie, doar aşa ştie să lucreze, într-un mod barbar, grosier. Atunci cum de naiba câştiga aproape toate licitaţiile din judeţul Vâlcea, că a ajuns Cazicomul să fie deja substantiv comun la licitaţie. Afli că nu ştiu care drum este construit sau reabilitat de o asociere dintre firma X plus Cazicom, nu ştiu care clădire este reabilitată de Y plus Caziccom şi tot aşa.

Bun, atunci avem alte pretenţii, nu de alta, dar în Băile Olăneşti, se aşteaptă turişti, iar turiştii nu cred eu că ar trebui primiţi cu apă şi noroi. O fi ea o staţiune balneologică, dar ştim că noroiul terapeut să găseşte la baza de tratament nu pe toate străzile.

Iar domnul primar ar trebui să ştie că, în calitate de beneficiar al lucrărilor, trebuie să urmărească dacă executantul lucrează în aşa fel încât să nu afecteze restul oraşului, pantalonii şi pantofii trecătorilor. Aşa că, domnul Vasilache aţi amendat cumva constructorul pentru modul dezorganizat de lucru. Sau aveţi cum alte partipriuri? Lumea zice, noi, vai, Doamne!

Lăsând gluma la o parte, domnu’ Cazan, se aude, munciţi domne’ curat şi de bun simţ, că altfel vă deschideţi o spălătorie pentru hainele turiştilor, dacă or mai veni în această iarnă, la Olăneşti, iar dacă nu vin, să ştiţi că ăsta e motivul. Omul nu vrea să înoate în mlaştinile oraşului.

Şi încă ceva, stimaţi domni de la Cazicom, suntem cu ochii pe voi, avem câteva rezervări de revelion la Olăneşti, dacă şi atunci vor fi noroaiele de azi, v-am ras. Adică, eu sper că în afară de a lua pietriş din albia râului Olăneşti, vă pricepeţi şi la lucruri curate, nu „necurate”!

A.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *