În Băbeni se vor construi 6 blocuri Nzeb, pentru tinerii specialiști, cu fonduri europene

Primăria orașului Băbeni a mai câștigat două proiecte cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea a șase blocuri de locuințe nZEB (near-Zero Energy Building), în total 36 de apartamente. Trei vor fi construite în Băbeni și trei în Valea Mare.

Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi pentru tineri specialiști din educație, sănătate și  vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante.

Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Vara poate fi folosit pentru răcirea locuinței, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi locuința pornind de la 10 grade.

Primăria Băbeni urmează să semneze și proiectul privind reabilitarea de drumuri prin Anghel Saligny, proiectul tehnic pentru centura ocolitoare Frâncești – Băbeni – DN 64.

Iar toate instituțiile publice urmează să intre într-un amplu proces de reabilitarea termoenergetică și anume – Primăria, Liceul și Casa de Cultură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *