În atenţia Primăriei Râmnicu Vâlcea: suntem pe cod portocaliu la parcările în cartiere, ne apropiem de codul roşu

De o jumătate de an, în cartierul Ostroveni, după o anumită oră, seara, devine din ce în ce mai dificil să găseşti un loc de parcare. Chiar dacă toate maşinile au ecuson de rezidenţă.

Este un adevăr, numărul maşinilor creşte, în medie o familie are deja 2 maşini, locurile de parcare sunt subdimensionate. Chiar dacă în ultimii ani s-a redus mult din spaţiile verzi, tot nu este loc suficient pentru parcări.

Oraşul aşa a fost construit. Realitatea din anii 80 nu mai corespunde cu cea de acum. în acea perioadă, pentru cine nu ştie, o maşină o cumpărai în 5 ani şi la 4 familii exista un autoturism.

Astăzi, judeţul Vâlcea deţine un parc de 125.000 de maşini, la o populaţie de 400.000 de locuitori. Doar în Râmnicu Vâlcea sunt 75.000 de autoturisme la un număr de 38.000 de apartamente.

Numărul creşte de la an la an, în progresie geometrică iar situaţia din Ostroveni din prezent este mult mai critică de acum 4 ani, de exemplu.

În această situaţie, Primăria Râmnicului trebuie să se gândească de acum la soluţii pentru că peste 2-3 ani, lucrurile se vor complica din ce în ce mai mult.

Parcările sub sau supraterane, ştim că era o discuţie acum câţiva ani, identificate zonele care devin critice, pentru că la nivel de parcare în cartiere, suntem pe codul portocaliu şi nu mai e mult până la alerta de cod roşu.

În orice caz, în Ostroveni, în fiecare seară, după ora 20.00 căutarea unui loc de parcare devine o uriaşă aventură.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *