In atenția autorităților, parchetelor, DNA, posibilă fraudă masivă cu fonduri publice, de impostori, la Vâlcea

La Vâlcea funcționează un CARITAS. La prima vedere, pare absolut legal. În schimb dacă intri pe fond, realizezi că ceva e putred.

În ce sens? Exista o asociație de presă. UZPR Vâlcea  Bun. Până aici. Numai că, in această asociație, numai ziariști nu sunt membrii. Sau daca sunt, ei sunt excepția. Ce avem insa aici? Tot felul de ciudați, de pensionari, de foști profesori, de autori de articole din Cutezatorii, Arici Pogonici sau oameni care au avut vag și extrem extrem de tangențial relații cu presa. Adică meseria lor nu este deloc una de ziarist și nu a fost niciodată. Nu au plătit vreun impozit pe vreun salariu de gazetar.

Sunt aduși cu toptanul de un fel de forum de conducere local, plătesc o cotizație modica și…aici e aici!!!!  Primesc la pensie încă jumătate din pensia pe care o au. Așadar dacă au fost macaragii, bobinatori, strungari, profesori, diplomați, doar pentru faptul că au scris la gazeta de perete a fabricii sau horoscopul pe un blog de net, au fost făcuți ziaristi și primesc din bani publici, încă jumatate din pensia lor

Aici mie îmi miroase a suspiciune de fraudă. Și asta ar trebui sa investigheze DNA sau alte parchete, sa nu para ce poate eu greșesc, o asociere de grup…din ăla organizat. Poate mă înșel și au dreptate cei de la UZPR Vâlcea. Și îmi cer scuze anticipat.

Dar e important sa se facă o anchetă. Sa se verifice statutul asociației, criteriile prin care acești membrii sunt botezați ziariști, in contextul in care niciunul din ziariștii pe care îi vedeți pe strada sau ii citiți pe net, nu este membru al acestei asociații dubioase.

Dacă luați lista membrilor veți vedea că nu veți recunoaște niciun gazetar viu, mobil, activ, ci niste nume care nu va spun nimic.

Așadar, parlamentarii vâlceni pot semnaliza, autoritățile locale, parchetele, DIICOT sau DNA pot verifica și apoi ne pot oare lamuri daca ce se întâmplă aici este legal?

Se aude, Cristian Buican, Dana Otesanu, Marian Lazăr, Laurențiu Cazan?

One comment

  • Doina

    În ceea ce priveşte calitatea „ziariştilor” în cauză, atitudinea autorului articolului (semnatar/nesemnatar) este salutară.
    Autorul articolului nu pare indignat de Legea care „dă” pensii de 150% „ziariştilor adevăraţi”, chiar daca respectiva Lege, votată, profund interesat, şi de antepenultimul dintre cei trei domni parlamentari din subsolul articolului, violează Constituţia.

    CONSTITUTIA Romaniei, ARTICOLUL 16
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *