În aprilie, primarul din Popești va inaugura trei mari investiții

Luna viitoare, în comuna Popești, vor fi inaugurate trei mari investiții majore pentru comunitate. Este vorba de centrul social, canalizarea din zona Popești-Urși și amenajarea torenților și a celor 20 de pâraie de pe teritoriul comunei, investiții de care beneficiază întreaga comunitate. Anul trecut a fost un an plin pentru comuna Popești. S-a lucrat la asfaltări, apă, canalizare, stadion, centrul social, canale colectoare împotriva inundațiilor etc. Multe din proiecte au finanțare europeană, iar primarul Șerban pregătește și în acest an astfel de proiecte pentru modernizarea infrastructurii în localitate.

„În februarie am început și montarea stației de epurare și sperăm ca, din aprilie, să dăm drumul și la canalizarea din zona Popești – Urși. De asemenea, vom continua lucrările și la stadion, respectiv la lucrările interioare la vestiare. La Centrul social vor lucra patru persoane, respectiv psiholog, asistent social, om de serviciu și director, iar în luna aprilie vom inaugura Centrul social, canalele colectoare și canalizarea din Urși-Popești”, a specifiat primarul Constantin Șerban.

 

„Centura ocolitoare va pune în valoare Popeștiul”

 

O altă importantă investiție este construcția celor nouă kilometri de centură ocolitoare a comunei Popești care va fi înfăptuită printr-un proiect finanțat cu fonduri europene și are o valoare de un milion de euro. Realizarea acestei investiții va atrage după sine o dezvoltare agro-turistică în zona cătunului Firijba, zonă deja renumită și foarte căutată  pentru puritatea, virginitatea și trecutul îndepărtat și inocent. Astfel, existența îndelungată a Firijbei a atras atenția și a stârnit interesul mai multor investitori datorită vechimii și conservării sale extrem de bine. Luna trecută, un grup de profesori universitari din Viena au vizitat satul și intenționează să realizeze un proiect cu tematică medievală.

Pentru realizarea construcției centurii ocolitoare din comuna Popești, s-au înscris 14 societăți comerciale care au participat la licitația acestei lucrări. Constantin Șerban, primarul comunei, a declarat că, în luna februarie, a avut loc  selecția firmelor, urmând ca după această fază să aibă loc licitația pentru desemnarea firmei câștigătoare.

”Suntem în faza de licitație a lucrării drumurilor agricole, respectiv centura ocolitoare a comunei Popești, care va avea o lungime de nouă kilometri și se va întinde de la intratrea în Popesti, respectiv din satul Curtea, până în comuna Oteșani. Această centură ocolitoare va pune în valoare comuna Popești și sper să nu fie probleme cu constructorul și să putem începe cât mai curând această lucrare care, odată cu implementarea ei, va produce o dezvoltare agro-turistică masivă a zonei și afirm acest lucru datorită intensului interes stârnit de toată această zonă care va fi străbătută de centura ocolitoare”, a adăugat Șerban.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *