În anul 2023 continuă proiectele care vor moderniza infrastructura comunei Alunu

Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, dar și a utilităților publice sunt aspecte ce țin de un bun management al Primăriei în modernizarea și dezvoltarea unei comunități.

Primarul Cristian Birăruți reușește să implementeze proiecte care să revitalizeze zona, scopul fiind ridicarea și îmbunătățirea standardului de viață. Astfel că, Alunu  are drumuri asfaltate, un Centru Social, dar și școli (Igoiu și Coltești) reabilitate. Potrivit acestuia crearea și reabilitarea infrastructurii de bază va dezvolta, fără îndoială zona Alunu și astfel, în viitorii ani vor apărea și alte investiții locale.

Cu șapte sate pe care le are în administrare, comuna Alunu are infrastructură de apă potabilă peste tot, mai puțin în cătunul Valea Oii, unde încă nu s-a putut introduce.

Comuna are un areal intravilan de 525 de hectare, cu șapte sate, dispuse la mare dinstanță între ele, cu o instrastructură rutieră destul de consistentă. Referitor la canalizare, primarul Cristian Birăruți a declarat că există pe strada principala, pe o distanță de 10 kilometri, dar cu ultimul finanțat de Ministerul Dezvoltării, pe care il implementează, se extinde cu încă 12 kilometri.

Referitor la modernizarea drumurilor, Birăruți spune că are proiecte , dar nu au fost încă finanțate, iar pe viitor acesta caută surse de finanțare cu finanțare europeană.

”Avem 12 kilometri de drumuri comunale asfaltate și mai avem 30 de kilometri neasfaltați. Am avut proiect depus pe Anghel Saligny, dar din păcate nu a fost aprobat. Asfaltăm 1,3 kilometri, în continuare în satul Dealul Roșu, dar din fonduri locale. Din păcate nu ne permitem să putem asfla toate drumurile cu fonduri proprii, iar singura soluție este cea a proiectelor europene. Așadar, asfaltăm 170 m la Biserica Conet, la Biserica Igoiu și la Centrul Social.”, spune edilul.

Referitor la capitolul sănătate, în comuna Alunu sunt două dispensare medicale, unul în satul Coltești, dat în folosință în anul 2017 și unul în satul Alunu care necesită intervenții de reabilitare și dotări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *