În anul 2022, Pesceana va fi un important nod rutier în zona de mijloc a Vâlcii

În prezent, pe teritoriul comunei Pesceana sunt două șantiere mari pe infrastructură care odată finalizate vor interconecta localitatea pe toate cele 4 axe, drumul spre principalele orașe din Vâlcea, devenind unul foarte scurt.

”E vorba de drumul județean care traversează comuna de la nord la sud și care asigură traficul prin Valea Pescenei spre comunele aflate în zona Drăgășani și directa lor legătură cu Băbeni și Râmnicu Vâlcea. Și drumul comunal care este un obiectiv comun al nostru și al Roeștiului care va asigura directa legătură cu zona Horezu și celelalte localități dinspre Valea Cernei. Iar la asta adăugăm legătura existentă cu Scundu și de aici cu localitățile din lunca Oltului. Pesceana va fi un nod rutier important iar, drumurile reabilitate vor asigura o altă viteză de deplasare și implicit un timp redus pentru cei care tranzitează zona. Asta înseamnă investitori dar și un timp rapid pentru cei care fac naveta”, spune primarul Ion Vasile.

Acesta este conștient de altfel că fără investiții în zonă, localitatea nu poate avea un buget consistent și de aceea, Vasile crede că odată implementate investițiile publice alta va fi premisa întregii zone.

”Se spune că Valea Pescenei are o oarecare întârziere față de alte comune din Vâlcea. Totul însă se recuperează și în câțiva ani, handicapul de dezvoltare sunt covins că nu va mai fi. Așteptăm cu interse atât PNRR cât și restul axelor pentru programul mare operațional pentru  a accesa noi fonduri europene, necesare dezvoltării localității”, mai spune primarul din Pesceana.

Comuna Pesceana urmează în acest an să fie conectată cu localitatea Roești iar anul viitor, drumul județean Șirineasa – Sutești va fi complet reabilitat. Acestea drumuri se adaugă drumului spre Scundu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *