În anul 2020, în Orleşti va fi inaugurată o modernă fermă piscicolă, construită cu fonduri europene

Ferma la care se lucrează în prezent, este amplasată chiar pe Bulevardul Viilor în fosta locație a Fermei VinAlcool.

„este un investitor serios care a pronit aceastăafacere generând locuri de muncă, investind într-un domeniu nou pe piaţa românească. Am înţeles că pe lângă acest complex piscicol investitorul doreşte construcţia unui restaurant şi a unei structuri turistice, pe malul Oltului şi îşi va extinde afacerea în turism. Ne dorim cât mai mulţi astfel de investitori serioşi în Orleşti, primăria va fi receptivă la orice plan de afaceri pe care cineva doreşte să le prezinte şi în măsura în care putem să sprijinim, o vom face”, spune primarul Constantin Cîrsitina.

O ferma piscicolă este una dintre afacerile care pot genera venituri semnificative încă din primul an de activitate, câştigul urmând să fie tot mai mare în următorii ani.

Practicată, pentru început, la o scară mică şi cu un minimum de investiţii, această afacere poate produce mari cantităţi de peşte cu o valoare economică ridicată într-un timp relativ scurt, raportat la suprafaţa de teren folosită.

Dat fiind faptul că perioadă dintre realizarea investiţiei şi valorificarea primilor peşti maturi este relative scurtă, cel care mizează pe o astfel de afacere va avea la dispoziţie rapid banii necesari pentru amortizarea investiţiei, pentru promovare susţinută şi pentru creşterea capacităţii de producţie.

Peştele poate fi vândut în pieţele agro-alimentare, în băcanii sau pescarii, către pensiunile din zonă sau chiar la poarta fermei. Pentru realizarea investiţiei într-o fermă piscicolă, se poate apela la fonduri europene nerambursabile.

Statisticile arată că producţia anuală de peşte din ape dulci este de aproximativ 7500 de tone, din care mare parte este reprezentată de două specii: crap şi păstrăv.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *