În anul 2017, începe construcţia celui mai mare nod rutier din Râmnicu Vâlcea

Anul viitor, în primăvară, va începe unul din cele mai mari şantiere din Râmnicu Vâlcea, la finalul căruia se va fluidiza complet traficul din municipiu, potrivit autorităţilor locale.

Astfel, cele mai aşteptate lucrări privesc exact cele patru legături cu Pasajul Tudor Vladimirescu, două cu două, care vor lega zona de sud cu zona de nord a oraşului.

În acest sens, proiectul prevede prelungirea Bulevardului Tineretului, de la sensul giratoriu Kaufland spre nord, cu patru benzi, care se vor divide la Pasajul Tudor Vladimirescu, astfel încât două să urce – una spre ieşire est, spre Goranu(Bucureşti), şi una spre vest centru, iar nod-rutier-pasaj2două benzi vor asigura descărcarea spre Ostroveni.

Cea de a doua bretea de circulaţie vine dinspre Nord, de la bariera Bulevardulului Nicolae Bălcescu, se va realiza o nouă stradă care va merge paralel cu calea ferată, pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Unitatea Militară, urmând, ca şi în cazul celei din sud, să asigure urcarea spre Goranu şi spre centru sau desacărarea celor de pe pod înspre nord.

Odată finalizate cele două bretele, se va asigura astfel o nouă arteră de legătură sud – nord, adică cei care vor veni dispre Budeşti şi vor trece barajul Râureni vor merge pe Bulevardul Dem Rădulescu, Bulevardul Tineretului, Prelungirea Tineretului, Pasaj Tudor Vladimirescu, Prelungirea Titulescu, Strada Titulescu, Strada Republicii, Calea lui Traian (sens giratoriu spital).

Primăria are ca termen de începere a execuţiei lucrărilor anul 2017 şi se speră că, în 2020, lucrarea va fi terminată.

Singura problemă de trafic care poate interveni ţine de viitoarea intersecţie a Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Nicolae Titulescu, unde se discută o schimbare a priorităţilor (destul de dificil ca semaforizare, având în vedere trecerea cu calea ferată). Singura variantă bună ar fi o subtraversare a căii ferate, astfel încât Bulevardul Nicolae Bălcescu să intre în pasaj subteran.

Asta este una din lucrările pe care Administraţia Gutău doreşte să le rezolve în acest mandat, a doua fiind amenajarea Complexului Sportiv Arenele Traian şi, nu în ultimul rând, amenajarea albiei râului Olăneşti, pe sectorul care traversează municipiul, pe modelul Bahluiului din Iaşi.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *