În alegerile din 26 mai voi vota mesajele de dreapta; vă recomand să faceţi la fel

Din 1990 de când am fost interesat de viaţa politică din România, singura mea opţiune politică a fost dreapta.

De aceea, în această campanie voi urmări care sunt mesajele de dreapta iar acea formaţiune politică, unde voi regăsi expuse mesajele care vor aplica următoarele criterii, va fi votată de mine.

Dreapta înseamnă resepctarea libertăţilor şi punerea mai presus sau înaintea statului, a individului.

Întotdeauna dreapta a fost aceea care a garantat drepturile negative, gen proprietate, libertate de exprimare, liberatea religioasă, dreptul la intimitate. Orice formulă de a îngrădi aceste drepturi în avantajul statului înseamnă stânga. Orice formaţiune care pune preţ pe coerciţie, care apără instituţiile statului în detrimentul individului, care monitorizează intimitatea persoanei, înseamnă stânga sub orice formă – comunism, marxism, neomarxism.

Dreapta înseamnă respectarea şi apărarea identităţii, nu în detrimentul altora, nu înseamnă un cult al minorităţilor de orice fel (religioase, sexuale, etc), ci înseamnă respectarea de facto a fiecărei minorităţi sau naţiuni în parte.

Dreapta înseamnă respectarea patrimoniului, a istoriei, a zestrei identitare. Respectarea capitalului autohton, dreapta înseamnă parteneriat european şi nu obedienţă europeană. Înseamnă respectarea dreptului salariatului român, fie că lucrează pentru un antreprenor român, fie pentru un concern străin.

Dreapta înseamnă aplicarea aceluiaşi regim fiscal, economic pentru orice investitor, fie că este român, fie că este străin.

Dreapta înseamnă principii sănătoase, înseamnă nu egalizare ci diversitate, înseamnă sprijin pentru iniţiativă privată, înseamnă apărarea individului în instantă, înseamnă principiului nevinovăţiei până la ultima decizie. Însemană că în faţa instanţelor orice individ este nevinovat iar autorităţile trebuie să aducă dovezi că nu e aşa, şi nu invers.

Dreapta înseamnă o societate educată, o societate care crede în prorietate, biserică, şcoală, familie şi dreptul fiecărui individ de a-şi căuta propria fericire.

Aşadar pe 26 mai voi vota partidul pe lista căruia voi regăsi cele de mai sus. Aceasta este dreapta conservatoare pe care o voi vota.  Fără derapaje naţionaliste anti-europene şi fără derapaje populist comunist, europeniste.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *